Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Kayseri Yöresel Yemekleri

0 yorum

Ev Çemeni

1 su bardağı toz kırmızı biber
1 çay bardağı toz çemen
3 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Yeteri kadar su

Kuru malzemeler karıştırma kabına konur. Sarımsaklar soyulur ve iyice ezilir. Tuz ve kimyon katılır. Macun kıvamına gelene kadar su eklenerek karıştırılır.



Kayseri Köftesi

MALZEMESİ:
4-5 büyük patates
500 gr. koyun veya dana kıyması
2 kabuğu alınmış bayat ekmek dilimi
1/4 bardak süt
1 soğan (rendelenmiş)
1 yumurta
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yeni bahar
1 bardak maydanoz (ince kıyılmış)
tuz
karabiber (arzuya göre)
4 çorba kaşığı paket yağ
3 büyük domates (kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış)

Köfteler ve patatesler hazırlanınca fırını yakın. Büyük bir kabı su ile doldurup, 1 kaşık tuz ilave edin.
Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Bir parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayıp suya atın. Kıymayı bir kaseye koyun. Sütte ıslatılıp sıkılmış bayat ekmek dilimlerini katın. Soğan, yumurta, kimyon, yenibahar, 1/2 bardak maydanoz, tuz ve biber ilave edin. 3 çorba kaşığı suyu birer birer ilave ederek iyice yoğurun. Avuçlarınızı ıslatıp yuvarlak köfteler hazırlayın iki avuç arasında bastırarak yassıI-tın. Yağlı kağıt üstüne koyup bırakın.
Patateslerin suyunu süzüp bir havlu üzerinde kurutun. 3 çorba kaşığı SANA'yı tavada kızdırın. Patateslerin iki yüzünü kızartın. Ateşe dayanıklı bir kabı kalan SANA ile yağlayıp, kızarmış patatesleri tek sıra halinde yan yana dizin. Köfteleri patateslerin üzerlerine yerleştirin. Domatesleri halka halka dilimleyip . köftelerin üzerine koyun. Biraz su ilave edilebilir. Önceden ısıtılmış fırında köfteler pişinceye kadar 40 dakika pişirin. Fırından çıkınca kalan maydanozla süsleyin.

Kayseri Mantısı


5 Gr Sana Klasik
1 Tatlı Kaşığı tuz
2 Su Bardağı un
1 Tatlı Kaşığı karabiber
1 Tatlı Kaşığı tuz
2 Adet kuru soğan
400 gr kıyma
1 Adet yumurta

2 su bardağı un, 1 yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuzu geniş bir kaba alın. Azar azar ılık su ekleyerek oldukça sert bir hamur yapın.Hamurun üzerini kapatıp içi hazırlayana kadar dinlendirin.
İçin hazırlanması: 2 soğanı rondoda incecik kıyın. 400 gr kıyma, 1 tatlı kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı karabiber (isterseniz biraz da kırmızı biber) ile karıştırıp köfte harcı gibi yoğurup bekletin.Hamuru beze haline getirin. eğer çok büyük açamayacaksanız 2 beze yapın.Hamuru yarım mm kalınlığında (oldukça ince / börek yufkasından biraz daha kalın) açın. açtığınız hamuru 1-1,5 cm'lik şeritler halinde kesin. bu şeritleri üstüste koyup 1,5 cm'lik karelere kesin. Kıymalı içten parmağınızın ucuyla alıp karelerin ortasına koyun. mantıları bohça gibi veya iki uçları verev gelecek şekilde kapatın.

Çemenli Kayseri Sucuğu

Eşit oranda yağ ve ete eşit oranda ve yeterince, karabiber ve kırmızı biberdövülerek katılmalı, iyice yoğurarak köfte yapmalı ayrıca az su ile karıştırılmış ve süzülmüş sarımsak suyu eklenmelidir. 
Hazırlanan köfteler bağırsaklara doldurara kurutmaya asılmalıdır. 
Askıda iken 24 saatte bir indirip ve tahta üzerine yatırıp merdanelenmelidir. 
Tamamiyle kuruduğu zaman merdaneyi yiye yiye bastırdıktan sonra birbirine eşit oranda dövülmüş çimen ve kimyon ile beraber kırmızı biber ve sarmısağı su ile hamur gibi yoğurup sucukların üstüne sürerek saklamalıdır. 

Not: Bu sucuk merdanelendikten sonra üzerine yukarıdaki karışım sürülmese de olur. Yine iyidir, başka bir çeşni verir.