Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Ispanak Çeşitleri

0 yorum
Victory F1

Yaprak yüzeyi düz parlak koyu yeşil renklidir. Yaprak uçları küt, sapı kısa, yaprak ayası iri ve etlidir. Bitki ve yapraklar yarı dik gelişir. Tarlada beklemeye ve sapa kalkmaya son derece dayanıklıdır. Yüksek verimli bir çeşittir. Şoklama ve taze tüketime uygun olup, mavi küf'ün 1,2,3 ve 4 ırklarına dayanıklıdır.

Erkencilik Orta
Hastalık Dayanım DM 1-4
Yaprak Rengi Orta Yeşil


Pazal F1

Pazal F1, kuzu kulağı tipi olarak isimlendirilen düz yapraklı hibrid ıspanak çeşididir. Çeşidimiz yarı dik olarak gelişir, bu yüzden elle toplamaya oldukça elverişlidir. Yaprak rengi mavimsi yeşil renkte ve albenilidir. Yaprak sapı oldukça güçlü olup, orta uzundur. Yaprak sapı kırılmaya karşı son derece esnek ve bu özelliği ile nakliyeye dayanıklıdır. Pazal F1’in orta güçlü kökleri açık kırmızı renkli olup, pazar isteğini tam olarak karşılamaktadır. Sapa kalkmaya son derece dayanıklı olup yavaş gelişir ve tarla şartlarında özelliğini kaybetmeden bekleyebilmektedir. Pazal F1, mavi küf’ün 1-7 ırkına dayanıklıdır.

Erkencilik Geççi
Hastalık Dayanım DM 1-7
Yaprak Rengi Orta Yeşil


Falcon F1

Falcon F1, kuzu kulağı tipinde, düz yapraklı oldukça erkenci hibrid ıspanak çeşididir. Çeşidimiz yayvan olarak gelişir , elle toplamaya oldukça elverişlidir. Yaprak yumurtamsı şekilli, uca doğru yuvarlanarak son bulur. Yaprak rengi açık yeşil renkte ve albenilidir. Yaprak sapı güçlü olup, orta uzundur. Yaprak sapı kırılmaya karşı son derece esnek ve bu özelliği ile nakliye ye dayanıklıdır. Falcon F1’in orta güçlü kökleri açık kırmızı renkli olup, pazar isteğini tam olarak karşılamaktadır. Falcon F1, soğuk ve kardan etkilenmemektedir. Sapa kalkmaya son derece dayanıklı olup tarla şartlarında özelliğini kaybetmeden bekleyebilmektedir. Çiftçilerimiz bu özelliği ile pazar şartlarının uygun oluğu zamanda hasat edebilirler. Hızlı gelişmesi ile bir sezonda 2-3 kez ekilebilme şansına sahiptir. Falcon F1, mavi küf’ün 1-7 ırkına dayanıklıdır.

Erkencilik Erkenci
Hastalık Dayanım DM 1-7
Yaprak Rengi Açık Yeşil


Allouette F1

Allouette F1, kuzu kulağı tipinde, düz yapraklı orta erkenci hibrid ıspanak çeşididir. Çeşidimiz yayvan olarak gelişir, elle toplamaya oldukça elverişlidir. Yaprak yumurtamsı şekilli, uca doğru yuvarlanarak son bulur. Hafif loplu olan çeşidimizde orta düzeyde kabarcıklaşma mevcuttur. Yaprak rengi mavimsi yeşil renkte ve albenilidir. Yaprak sapı oldukça güçlü olup orta uzundur. Yaprak sapı kırılmaya karşı son derece esnek ve bu özelliği ile nakliyeye dayanıklıdır. Allouette F1’in orta güçlü kökleri beyaz renklidir. Allouette F1, soğuk ve kardan etkilenmemektedir. Sapa kalkmaya son derece dayanıklı olup tarla şartlarında özelliğini kaybetmeden bekleyebilmektedir. Çiftçilerimiz bu özelliği ile pazar şartlarının uygun olduğu zamanda hasat edebilirler. Allouette F1 mavi küf’ün 1-7 ırkına dayanıklıdır.

Erkencilik Orta
Hastalık Dayanım DM 1-7
Yaprak Rengi Koyu Yeşil