Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Karnabahar çeşitleri (cauliflower varieties)

0 yorum





White Cloud


Orta erkenci standart bir çeşittir. Bitki orta güçte yapraklar dik gelişir. İçteki yapraklar meyveyi tamamen örter. Meyveler oldukça sıkı, beyaz renkli ve iri yapılıdır. Taze tüketime uygundur.

Baş Büyüklüğü 2000-2100
Baş Rengi Beyaz Krem
Bitki Tipi Orta Güçlü
Hasat Zamanı (gün) 100-110
Kullanım Şekli Taze


Vulture F1


Vulture F1, güçlü bir bitki yapısına sahiptir olup geç dönem bir karnabahardır. Dış yapraklar dik gelişir ve iç yapraklar ortada kavis yaparak tüm meyveyi kapatır. Özellikle kış üretiminde soğuk hava koşulları ve kardan etkilenmemektedir. Olgunlaşma süresi dikimden itibaren 160-170 gündür. Çeşidin en önemli özelliği meyvesini olgunlaşmadan itibaren 7-10 gün kaliteli bir şekilde saklayabilmesidir. Meyveler ortalama 2100-2200 gr. ağırlığında, standart floretlere sahip, kubbemsi şekillidir. Renk kar beyazı ve çok sıkıdır.Meyve yüzeyi tüysüz olup herhangi bir renk değişikliği de meyve üzerinde görülmemektedir.

Baş Büyüklüğü 2100-2200
Baş Rengi Beyaz
Bitki Tipi Güçlü
Hasat Zamanı (gün) 160-170
Kullanım Şekli Taze


Sasso F1

Kış sonrası baş oluşturan çok geççi bir çeşittir. Sasso F1 Güçlü bir bitki yapısına sahip olup, dış yaprakları koyu yeşil renkli ve hafif kırışıktır. İç yapraklar erken dönemden itibaren oldukça fazla sayıda gelişmekte ve içerde kavis alarak karnabahar meyvesini tamamen sarmaktadır. Hasat olgunluğunda dahi meyveyi tamamen kapatmaktadır. Olumsuz Kış şartlarına karşı oldukça dayanıklı olup meyveyi tamamen örten bu yapı ile özellikle meyve kalitesini hiç bozmadan saklayabilmektedir. Olgunlaşma süresi dikimden itibaren 210-220 gündür. Çeşidin en önemli özelliği meyvesini olgunlaşmadan itibaren 10-12 gün kaliteli bir şekilde saklayabilmesidir. Meyveler ortalama 2100-2400 gr ağırlığında kar beyaz renkli ve çok sıkı bir yapıya sahip olmasıdır. Meyve yüzeyi tüysüz olup herhangi bir renk değişikliği de meyve üzerinde görülmemektedir.

Baş Büyüklüğü 2100-2400
Baş Rengi Beyaz
Bitki Tipi Güçlü
Hasat Zamanı (gün) 210-220
Kullanım Şekli Taze



Niagara F1



Niagara F1, oldukça güçlü bir bitki yapısına sahiptir. Dış yaprakları koyu yeşil renkli ve hafif dalgalıdır. İç yapraklar içerde kavis alarak karnabahar meyvesini tamamen sarmakta ve hasat olgunluğunda dahi meyveyi tamamen kapatmaktadır. Meyveyi tamamen örten bu yapı ile özellikle olumsuz hava şartlarından meyve kalitesini hiç bozmadan saklayabilmektedir. Özellikle kar ve don zararının yoğun görüldüğü Marmara ve İç Anadolu bölgesinde yapılan demonstrasyon çalışmalarında çok güzel sonuç vermiştir. Olgunlaşma süresi dikimden itibaren 145-150 gündür. Çeşidin en önemli özelliği, meyvesini olgunlaşmadan itibaren 8-10 gün kaliteli bir şekilde saklayabilmesidir. Meyveler ortalama 2200-2400 gr. ağırlığında kar beyazi renkli ve çok sıkı bir yapıya sahip olmasıdır. Meyve yüzeyi tüysüz olup herhangi bir renk değişikliği de meyve üzerinde görülmemektedir.

Baş Büyüklüğü 2200-2400
Baş Rengi Beyaz Krem
Bitki Tipi Güçlü
Hasat Zamanı (gün) 145-150
Kullanım Şekli Taze


Lattai F1

Lattai F1, oldukça güçlü bir bitki yapısına sahiptir olup kış sonrası çıkan geççi dönem bir karnabahardır. Dış yaprakları koyu yeşil renkli ve hafif dalgalıdır. İç yapraklar içerde kavis alarak karnabahar meyvesini tamamen sarmakta ve hasat olgunluğunda dahi meyveyi tamamen kapatmaktadır. Meyveyi tamamen örten bu yapı ile özellikle olumsuz hava şartlarından meyve kalitesini hiç bozmadan saklayabilmektedir. Olgunlaşma süresi dikimden itibaren 180-190 gündür. Çeşidin en önemli özelliği meyvesini olgunlaşmadan itibaren 8-10 gün kaliteli bir şekilde saklayabilmesidir. Meyveler ortalama 2350-2500 gr. ağırlığında beyaz renkli ve çok sıkı bir yapıya sahip olmasıdır. Meyve yüzeyi tüysüz olup herhangi bir renk değişikliği de meyve üzerinde görülmemektedir.

Baş Büyüklüğü 2350-2500
Baş Rengi Beyaz
Bitki Tipi Güçlü
Hasat Zamanı (gün) 180-190
Kullanım Şekli Taze


Kerjo F1



Kerjo F1, orta güçlü bir bitki yapısına sahiptir. Dik gelişen yaprakları ile dekara daha fazla ekilebilecek bir çeşittir. Dış yaprakları koyu yeşil renkli ve düzdür. İç yapraklar içerde kavis alarak karnabahar meyvesini tamamen sarmakta ve hasat olgunluğunda dahi meyveyi tamamen kapatmaktadır. Meyveyi tamamen örten bu yapı ile özellikle olumsuz hava şartlarından meyve kalitesini hiç bozmadan saklayabilmektedir. Olgunlaşma süresi dikimden itibaren 165-180 gündür. Çeşidin en önemli özelliği, meyvesini olgunlaşmadan itibaren 7-9 gün kaliteli bir şekilde saklayabilmesidir. Meyveler ortalama 1900-2000 gr. ağırlığında kar beyazi renkli ve çok sıkı bir yapıya sahip olmasıdır. Meyve yüzeyi tüysüz olup herhangi bir renk değişikliği de meyve üzerinde görülmemektedir.

Baş Büyüklüğü 1900-2000
Baş Rengi Beyaz
Bitki Tipi Güçlü
Hasat Zamanı (gün) 165-180
Kullanım Şekli Taze


Kartopu F1



Çok güçlü bitki yapısına sahiptir. Yapraklar yukarı doğru dik gelişmektedir. Yapraklar olgunlaşma zamanında başı tamamen örtmektedir. Meyveler dikimden itibaren ortalama 95-110 günde hasata gelmektedir. Meyveler ortalama 2100-2300 gr. ağırlığında, beyaz renkli ve oldukça sık ve serttir.

Baş Büyüklüğü 2100-2300
Baş Rengi Beyaz
Bitki Tipi Güçlü
Hasat Zamanı (gün) 95-110
Kullanım Şekli Taze


Hermon F1


Hermon F1 orta güçlü bir bitki yapısına sahiptir olup erkenci dönem bir karnabahardır. Dış yapraklar dik gelişir ve bu yaprakları ile dekara daha fazla ekilebilecek bir çeşittir. Dış yaprakları koyu yeşil renkli ve hafif dalgalıdır. İç yapraklar içerde kavis alarak karnabahar meyvesini tamamen sarmakta ve hasat olgunluğunda dahi meyveyi tamamen kapatmaktadır. Meyveyi tamamen örten bu yapı ile özellikle olumsuz hava şartlarından meyve kalitesini hiç bozmadan saklayabilmektedir. Olgunlaşma süresi dikimden itibaren 85-90 gündür. Çeşidin en önemli özelliği meyvesini olgunlaşmadan itibaren 5-7 gün kaliteli bir şekilde saklayabilmesidir. Meyveler ortalama 2100-2200 gr ağırlığında beyaz renkli ve çok sıkı bir yapıya sahip olmasıdır. Meyve yüzeyi tüysüz olup herhangi bir renk değişikliği de meyve üzerinde görülmemektedir.

Baş Büyüklüğü 2100-2200
Baş Rengi Beyaz
Bitki Tipi Orta Güçlü
Hasat Zamanı (gün) 85-90
Kullanım Şekli Taze


Fremont F1



Fremont F1 güçlü bir bitki yapısına sahip olmasına rağmen dik gelişen yaprakları ile dekara daha fazla ekilebilecek bir çeşittir. Dış yaprakları koyu yeşil renkli ve düzdür. İç yapraklar içerde kavis alarak karnabahar meyvesini tamamen sarmakta ve hasat olgunluğunda dahi meyveyi tamamen kapatmaktadır. Meyveyi tamamen örten bu yapı ile özellikle olumsuz hava şartlarından meyve kalitesini hiç bozmadan saklayabilmektedir. Olgunlaşma süresi dikimden itibaren 70-75 gündür. Çeşidin en önemli özelliği meyvesini olgunlaşmadan itibaren 10-12 gün kaliteli bir şekilde saklayabilmesidir. Meyveler ortalama 2100-2400 gr ağırlığında kar beyazi renkli ve çok sıkı bir yapıya sahip olmasıdır. Meyve yüzeyi tüysüz olup herhangi bir renk değişikliği de meyve üzerinde görülmemektedir.

Baş Büyüklüğü 2100-2400
Baş Rengi Beyaz
Bitki Tipi Orta Güçlü
Hasat Zamanı (gün) 70-75
Kullanım Şekli Taze


Conero F1


Conero F1, güçlü bir bitki yapısına sahip olup, orta geç dönem bir karnabahardır. Dış yapraklar dik gelişir ve iç yapraklar ortada kavis yaparak tüm meyveyi kapatır. Özellikle kış üretiminde soğuk hava koşulları ve kardan etkilenmemektedir. Olgunlaşma süresi dikimden itibaren 115-125 gündür. Çeşidin en önemli özelliği meyvesini olgunlaşmadan itibaren 7-10 gün kaliteli bir şekilde saklayabilmesidir. Meyveler ortalama 2100-2200 gr. ağırlığında, standart floretlere sahip, kubbemsi şekillidir. Renk kar beyazı ve çok sıkı birdır. Meyve yüzeyi tüysüz olup herhangi bir renk değişikliği de meyve üzerinde görülmemektedir. Her türlü iklim koşuluna yüksek adaptasyon yeteneğine sahip Conero F1, orta geç özelliği ile pazarda Kasım-Ocak aylarında pazarda kendini göstermektedir.

Baş Büyüklüğü 2100-2200
Baş Rengi Beyaz
Bitki Tipi Güçlü
Hasat Zamanı (gün) 115-125
Kullanım Şekli Taze


Barkha F1


Barkha F1, orta güçte bir çeşit olup, yapraklar yeşil renkte ve yarı dik gelişen bir yapıya sahiptir. Erken dikim yapılmasına rağmen sıcaktan etkilenip sapa kalkma problemi görülmez. Yapraklar meyveyi tamamen örtmekte, meyvenin çok az bir kısmı dışardan görülebilmektedir. Barkha F1, çok erkenci bir karnabahar çeşidimizdir. Olgunlaşma süresini dikimden itibaren 52-55 günde tamamlayabilmektedir. Karnabahar meyvesi beyaz renkli üzeri tüysüz ve serttir. Hasada gelen meyveler tarla şartlarında ortalama 4 gün bekleme süresine sahiptir. Barkha F1 çeşidimiz erkenciliği ve erkenci periyod daki meyve kalitesi ve verimi ile ön plana çıkmaktadır.

Baş Büyüklüğü 1700-2000
Baş Rengi Beyaz Krem
Bitki Tipi Zayıf
Hasat Zamanı (gün) 52-55
Kullanım Şekli Taze


Baldo F1


Baldo F1, orta güçte bir çeşit olup, yapraklar yeşil renkte ve yarı dik gelişen bir yapıya sahiptir. Erken dikim yapılmasına rağmen sıcaktan etkilenip sapa kalkma problemi görülmez. Yapraklar meyveyi tamamen örtmekte, meyvenin çok az bir kısmı dışardan görülebilmektedir. Baldo F1, erkenci bir karnabahar çeşidimizdir. Olgunlaşma süresini dikimden itibaren 60-65 günde tamamlayabilmektedir. Karnabahar meyvesi beyaz renkli üzeri tüysüz ve serttir. Hasada gelen meyveler tarla şartlarında ortalama 5 gün bekleme süresine sahiptir. Baldo F1, çeşidimiz erkenciliği ve erkenci periyod daki meyve kalitesi ve verimi ile ön plana çıkmaktadır.

Baş Büyüklüğü 2000-2200
Baş Rengi Beyaz Krem
Bitki Tipi Orta Güçlü
Hasat Zamanı (gün) 60-65
Kullanım Şekli Taze


Arizona F1



Arizona F1 Güçlü bir bitki yapısına sahip, dik gelişen yaprakları ile dekara daha fazla ekilebilecek bir çeşittir. Dış yaprakları orta koyu yeşil renkli ve düzdür. İç yapraklar içerde kavis alarak meyveyi sarmakta ve hasat olgunluğunda meyveyi tamamen korumaktadır.. Meyveyi tamamen örten bu yapı ile özellikle olumsuz hava şartlarından meyve kalitesini hiç bozmadan saklayabilmektedir. Olgunlaşma süresi dikimden itibaren 70-75 gündür. Çeşidin en önemli özelliği meyvesini olgunlaşmadan itibaren 10-12 gün kaliteli bir şekilde saklayabilmesidir. Meyveler ortalama 2100-2300 gr ağırlığında kar beyazi renkli ve çok sıkı bir yapıya sahip olmasıdır. Meyve yüzeyi tüysüz olup herhangi bir renk değişikliği de meyve üzerinde görülmemektedir.

Baş Büyüklüğü 2100-2300
Baş Rengi Beyaz
Bitki Tipi Orta Güçlü
Hasat Zamanı (gün) 70-75
Kullanım Şekli Taze

Amiata F1


Amiata F1 oldukça güçlü bitki yapısına sahiptir. Dış yaprakları koyu yeşil renkli ve hafif dalgalıdır. İç yapraklar içerde kavis alarak karnabahar meyvesini tamamen sarmakta ve hasat olgunluğunda dahi meyveyi tamamen kapatmaktadır. Meyveyi tamamen örten bu yapı ile meyve kalitesini hiç bozmadan saklayabilmektedir. Özellikle kar ve don zararının yoğun görüldüğü bölgeler için önerilmektedir. Olgunlaşma süresi dikimden itibaren 145-150 gündür. Çeşidin en önemli özelliği meyvesini olgunlaşmadan itibaren 9-12 gün kaliteli bir şekilde saklayabilmesidir. Meyveler ortalama 2200-2500 gr ağırlığında kar beyazi renkli ve çok sıkı bir yapıya sahip olmasıdır. Meyve yüzeyi tüysüz olup herhangi bir renk değişikliği de meyve üzerinde görülmemektedir.

Baş Büyüklüğü 2200-2500
Baş Rengi Beyaz
Bitki Tipi Güçlü
Hasat Zamanı (gün) 145-150
Kullanım Şekli Taze