Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Muğla Yöresel Yemekleri

0 yorum

Çökertme Kebabı



30 Gr Sana Klasik
2 Çay Kaşığı kırmızı toz biber
500 gr jülyen kesilmiş dana antrikot yada bonfile
2 Baş sarmısak
4 Bardak süzme yoğurt
2 Çay Kaşığı karabiber
2 Adet patates
4 Çay Kaşığı tuz
1 Adet soğan

2 büyük boy patates yıkanır, soyulur ve kibrit şeklinde doğranır. Suda bekletilerek nişastası alınır, bol zeytinyağında kızartılır. 1 kuru soğan ve zeytinyağıyla terbiye edilen yarım kilo antrikot, altına su konan ızgarada pişirilir. 2 baş sarımsak dövülür, su ilave edilen süzme yoğurtla karıştırılır. Servis tabağının en altına kızarmış patatesler, üzerine sarımsaklı yoğurt, üzerine de etler yerleştirilir. 30 gram sana margarinde kavrulan kırmızı toz biberli sos üzerine gezdirilir. Bodrum’un meşhur Çökertme Kebabı, servise hazırdır.



Marmaris Pilavı


Pilav;
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
Sos;
1 rendelenmiş soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 rendelenmiş havuç
1 sap kereviz
2–3 çorba kaşığı salça

HAZIRLANIŞI:
1.Pirinç yarım saat kadar tuzlu suda bekletilir. Sonra güzelce yıkanır ve tavuk suyu ile tereyağı birlikte kaynatılır.
2.Su kaynayınca tuz ilave edilir ve pirinçleri içine koyup önce harlı sonra kısık ateşte pilav göz göz olana dek pişirilir. Sonra ateşten alıp demlenmeye bırakılır.
3.Bir tavaya zeytinyağını koyup, kızdırın ve soğanları ilave edin. Pembeleşince havuç ve ince doğranmış kereviz sapı ilave edilir.
4. Salçayı da ekledikten sonra kavurun ve çok katı olursa içine biraz tavuk suyu ilave edilir. Tuz ve karabiberi arzuya göre ilave edip, bu sos pilav ile karıştırılır. Servis tabağına koyarak ikram edilir.



Milas Köftesi

Malzemeler
1/2 kg kıyma
1 büyük kuru soğan
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
8 diş sarımsak
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 çorba kaşığı salça
2 adet limon suyu
25 gr margarin
Kızartma için sıvı yap
Bir miktar su

Kıyma rendelenmiş soğan, karabiber, tuz ve un iyice yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılarak, unlanmış zemin üzerinde ince uzun silindir şekli verilir. Hazırlanan bu şeritlerden fındık büyüklüğünde parçalar alınarak, yuvarlatılır. Başka unlu bir tepsiye konarak, köftelerin birbirlerine yapışmaması sağlanır. Atılır ve pişirilir. Pişen köfteler yağdan çıkarılıp, bir kenarda bekletilirken, derin bir tencere ocağa konur, içine margarin, salça tavaya konan sıvıyağ kızdırılıp, köfteler içine eklenip, biraz kavrulduktan sonra önceden haşlanmış 1 bardak nohut eklenir, birkaç çevirdikten sonra köfteler eklenir. Ardından malzemenin üzerine çıkacak kadar sıcak su konup, ağır ateşte köfteler yumuşayıncaya dek pişirilir. Ayrı bir yerde limon suyu ve dövülmüş sarımsaklar karıştırılıp, yemek pişmek üzere iken eklenir. 5 dakika daha kaynatılır. Servis yaparken üzerine doğranmış maydanoz konabilir.



Damat tatlısı

1 kg un
1500 g toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1200 g su
½ limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağ
4 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 kg çekilmiş ceviziçi
1 kg eritilmiş tereyağı

Ceviz ve tereyağı hariç tüm malzemeler ile hamur yoğrulur. 30 dakika dinlendirilir ve küçük pazılar ayrılır. Her bir pazı yufka gibi açılır. Yufkaların içini ceviz ve erimiş tereyağı serpiştirilir. Yufka oklava yardımı ile burma şeklinde sarılır ve tepsiye dizilir. Kalan tereyağı üzerine dökülür. 170 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir. Fırından çıktığında hazırladığımız şerbet sıcak olarak üzerine dökülür.