Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Mavi Çalı Sazı(Madeyra)

0 yorum


Hodangiller’e ait bir familyadır.Dünyada 100 cins ve 2000 kadar türle tropikal, subtropikal ve ılıman bölgelerde yayılmış olan bitkinin Türkiye'de 34 cins ve 300’den fazla türü bulunmaktadır. Yani Akdeniz iklimimize uygun bir bitkidir.

Resimlerini gördüğünüz Madeyra, türünün en nadide örneklerinden biri olup tohumları çok değerlidir.Ülkemiz şarlarında yetişebilen bitkinin boyu 2.5 metreye genişliği 2 metreye ulaşabilir. Görkemli yapısı, ender bulunuşu, bahçenizi dikkat çekici kılar.

Tüm bahar boyunca mordan ,laciverte ve maviye muhteşem çiçek açan bitkinin çiçekli sap boyu 60 cm gibi akıl almaz büyüklüğe ulaşır. Bahçenin köşesine ya da giriş yolunun iki yanına dikilebilir.
Filizlenme süresi 3 gün ile 24 gün arası olan bitki, filizlendikten sonra baharla birlikte kalıcı yerine alınabilir. Bakımı kolay çok gösterişli nadide bir bitkidir. Çok az ya da neredeyse hiç su istemez, kök sistemi çok gelişkin olan bitki, suyun çok değerli olduğu şu günlerde özellikle kurak alanda yetişme yeteneği ile daha da ön plana çıkmaktadır.


Çok Yıllık Bitki
Tam Güneşli Yerleri Sever
Kuraklığa Dayanıklı
2.4 M(8m Kadar Ulaştırmakta Mümkünmüş) kadar büyüyebilir
Arılar onu çok sever
Sahil Bahçelerine uygun
Tohumdan Çoğalma
İlk bahar başından Yaz başına kadar çiçeklenme








Kaynak 2: