Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Vişne Çeşitleri

0 yorum
MONTMORECE

Ağacı kuvvetli gelişir, yuvarlakca taç yapar 15 Haziranda olgunlaşır. Meyvesi orta iri ( 4,62 gr. ) et ağırlığı 4,29 gr dır. Net mezokarp oranı 12.9 gr. olup meyve çatlaması görülmez ağacı çok verimli meyvesi lezzetli orta sert, kırmızı renkli, yuvarlakça şekilli iyi kalitelidir. Çekirdek ete bağlı değildir. Vişne yetiştirilen bütün bölgelere tavsiye edilir. Geç mevsimde çiçeklenir ve kendine verimlidir. Meyve suyu ve derin dondurarak muhafazaya uygun çeşittir.

KÜTAHYA

Ağacı kuvvetli gelişir, yarı dik- yaygın bir taç yapar 25 Haziranda olgunlaşır. Meyvesi çok iri (6,79 gr) net et ağırlığı 6,29 gr. dır. Net mezokarp oranı 12,5 olup meyve çatlaması görülmez ağacı verimlimeyvesi çok iyi lezzette, çok sert, koyu morumsu şarabi renkte hemen hemen yuvarlak şekilli çok iyi kalitelidir. Çekirdek ete çok az bağlıdır. Vişne yetiştirilen bütün bölgelere tavsiye edilir. Geç çiçeklenir ve kendine verimlidir.