Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Güneş Şapkası Çiçeği (Rudbeckia)

0 yorum


Güneş şapkası.
Uzun süre çiçekli kalan, çok yıllık kalıcı çiçekler.
Ekildiği 2. yıl çiçeklenen, döktüğü tohumlarla yayılarak çiçek kümeleri oluşturan geleneksel varyete. Çok yıllık donlara dayanıklı. Siyah gözlü varyete yaz başı çiçeklenir. ( satışlarımızda olan kahverengi gözlü varyete yaz sonu çiçeklenir.)

Siyah gözlü, 3 loblu sarı yuvarlak kenarlı çiçekler açan, anavatanı Kuzey Amerika olan Rudbekya varyetesidir. Yarı gölge ve güneşli açık alanlarda gelişim gösterir. Çiçekleri kesime gelen bitki çok yıllık olup, çok tohum döktüğünden hızla yanlara yayılma eğilimi gösterir.



Kır bahçelerine uygun, doğal peyzajı sevenlerin tercih edebileceği çiçekli bitkinin tohumları, hiçbir ön uygulama istemeden çimlenir ve kolayca fidelenir. Her fide arası en az 30 cm mesafe bırakılır zira bitki yan dallanma yapar ve havadar ortam sever.

Tohum ekimi
Ocak - Mayıs, Kasım - Aralık ayları arası ekimi yapılır. Tohumlar ekim öncesi her hangi bir uygulama istemez. 12 - 20°C de 2 - 3 haftada çimlenirler.




Fidesi