Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Düzce Yöresel Yemekleri

0 yorum

Haluj mantısı

Hamur malzemeleri:
1 kg. un
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
tuz
Haşlama Suyu İçin:
Bir yemek kaşığı sıvı yağ
150 gr. tereyağı
Mantı içi:
300 gr. Çerkez peyniri
Açıbra otu

Hazırlanışı:
Hamur malzemesi karıştırılarak yoğurup, üzerine nemli bez örterek yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
Dinlendirilen hamurlardan orta boy bezeler yaptıktan sonra, her bezeyi oklava ile tek tek açıyoruz. Hamurlar mantının aynı büyüklükte olması için, bir bardak yardımıyla daire şeklinde parçalara dönüştürülüyor.
Hamurların içine, önceden hazırlanan mantı içini koyduktan sonra, hızla ve sıkıca kapatıp,
içinde tuz, ve biraz da sıvı yağ bulunan kaynamış suya attığımız mantıları yaklaşık 15 dakika kadar pişmesini bekliyoruz. Pişen mantıyı süzerek servis tabağına koyduktan sonra, üzerine eritilmiş yağ gezdirerek servise hazır hale getiriyoruz.
Mantı içi, temin edilebilen malzemeye göre de değişiklik gösterebiliyor. Siz de patatesli, kıymalı, ısırgan otlu, ya da tavuklu yapabilirsiniz.


Sigara Böreği Düzce

Taze hamsi ayıklanır. Ortadan baş parmakla bastırılarak kılçıklarından arındırılır. Hafif tuzlu suya atıp bekletilir. Harç olarak çok ince kıyılmış soğan, maydanoz, rendelenmiş domates, maydanoz, karabiber ve yeteri kadar tuz konularak hamsilerle birlikte çiğköfte gibi yoğrulur. Malzeme hazır yufkalardan kesilmiş üçgenlerin içine de konur.