Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Damat mendili çiçeği (mesembryanthemum roseum)

0 yorum






Damat mendili çok yıllık, kalıcı, yoğun, halı gibi ekildiği toprağı kaplayarak, neredeyse fosforlu olarak adlandırılabilecek,parlak çiçekler açan sukulent yapraklı bir bitkidir. Kuraklığan ve bakımsızlığa çok yüksek dayanıklılığı olduğundan 1 yıl hiç bakım yapmasanız dahi o gelişimini ve çiçeklenmesini sürdürmeye devam eder. XXL fideler çiçekli ya da çiçeklenme aşamasında olan fideler olup, siz toprakla kavuşturur kavuşturmaz gelişmeye başlayacak büyüklükte fidelerdir. Bitki uzun çiçeklenme döneminde tek bir yaprağı dahi görünmeyecek yoğunlukta yarı fosforlu binlerce çiçek açar. Bitkiyi etkileyecek böcek ve zararlısı yoktur.

Mezembryathemum, yani Yunancada, Mezembrya =ÖĞLEN ve anthemon=ÇİÇEK kelimelerinin birleşmesinden oluşan adından da anlaşılacağı gibi, öğlen çiçeğidir. Sadece güneş gördüğünde açan bu akıl almaz çiçekler, güneşin gitmesi ile kapanırlar. Bu nedenle bol güneş gören bir yere ekmenizde fayda var. Yapısından dolayı, bahçedeki kot farkından oluşan ya da saksının kenar sınırına geldiğinde yayılıcı olan bu bitki yarı sarkma eğilimi gösterir. Saksı kenarlarından, ya da bahçedeki kotlardan sarkan bitki, çiçeklenme döneminde görsel bir şölendir.

Kurak, verimsiz topraklarda hızla gelişen bitki, soğuğa karşıda çetin ve dayanıklıdır. Kapanan çiçekler, gece oluşabilecek donlara dahi dayanıklı olup, bir sonraki gün güneşi görmeleri ile yeniden açacaktırlar.



Dikim yeri :   güneşli

Önerilen: Saksı ve çiçek tarhları

Toprak :  geçirgenliği yüksek, orta verimli toprak

Büyüme hızı :   hızlı

Çiçeklenme dönemi :  Bahar sonu - Yaz başı

Dona dayanıklılık : Donlara yarı dayanıklı

İklim kuşağı :  8-10

Ömrü :  çok yıllık