Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Gök mavi (lobelia cambridge) çiçeği

0 yorum

Lobelya gerek çiçek rengi gerekse çiçeklenmedeki başarısı ise rakipsiz saksı ve konteyner bitkileridir. Lobelia tohumu çok küçüktür. Ancak buna rağmen hızlı ve kolay çimlenir. Fideleri çok kolay ve hızlı gelişirler. Benzersiz gerçek mavi çiçeklerinin yanı sıra, mor, eflatun, çivit mavi, kırmızı, şarap, beyaz, pembe, gök mavi gibi sayısız renkte açan varyeteleri vardır.

Kompakt küresel yapıda gelişenler, dikine boylanırlar. Dallanmadaki başarıları nedeni ile sezon içinde küresel bir form kazanırlar. Formu almalarını hızlandırmak için sürgün uçlarını belli boya geldiklerinde kesmek alt dallanmayı teşvik eder. Unutmayın ne kadar çok dallanırsa o kadar çok çiçek açacak ve güzel gözükecektir.

Pendula varyeteleri, askı sepet ve saksı için geliştirilmiş türler olup bu varyete yanlara ve aşağı doğru gelişim gösterir. Aynı şekilde erken dönemde sürgün uçlarını budamak dallanmayı teşvik eder ve bitki daha dolgun bir görünüm kazanır. Sürgün uçları kesilmediği takdirde bitki uzayacak ancak dolgun görünüme ancak bir sezon sonra ulaşabilecektir. Sürgün uçlarının sık sık elle budanması bu sebeple ihmal edilmemelidir. Bitki bir kez form aldı mı daha fazla bakıma gerek kalmayacaktır.

Türkiye için iklim zonu: 8-11 * Mevsimlik olarak ülke genelinde yetiştirilebilir. Dondan korunduğu takdirde çok yıllıktır.

Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Eylül, Ekim, Kasım
Dikim yeri         : Bordür ve Tarhlar, Saksıya uygun, Yerörtücü, Kır bahçesi
Özelliği         : Hızlı kapatan, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Yayılıcı örtücü, Çok yıllık, Yarı sarkan, Az bakım ister
İklim ve konumu : Dona dayanıksız, Sıcağa dayanıklı, Güneşli, Sahil kesimi, Yarı gölge
Çiçeklenme zamanı : Yaz, Sonbahar
Çiçek rengi         : Mavi
Türüne göre         : saksı ve çiçek tarhı, Yerörtücü