Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Boru Çiçeği Datura

0 yorum


  Yaz başından sonbahar sonuna kadar çiçeklenmeye devam eder. Boru çiçeği olarak da bilinir. Çimlendirmesi kolaydır.Katmerli olanı çifte katmerli ve üç kat katmerli dev çiçekleri ve tropiklerin harika parfüm kokusu ile muhteşem bir bitki ve renk seçenekleri fazladır.


  Yaz başından sonbahar sonuna kadar çiçeklenmeye devam eden  . Tek bir Datura teras, balkon ya da bahçenizi parfüm kokusu ile dolduracak.

   Akdeniz iklimi görülen tüm kıyı Ege ve Akdeniz havzasında dış mekan bahçe bitkisi olarak yetiştirilebilir. Ama kışı soğuk geçiren bölgeler üzülmesinler çünkü Datura'lar yüksek saksı performansı olan hatta saksıda tutulurlarsa daha çabuk çiçeklenen bitkilerdir. Kış aylarında yapılması gereken , bitkinin kuruyan üst kısmını topraktan 1 karış mesafeden budayıp, saksısıyla don görmeyen bir yere almaktır. Bahar yağmurarı ile yeniden terasa, bahçeye taşıyabilirsiniz. Geçen her sezon güzelleşir, daha bol çiçeklenir.


Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Eylül, Ekim
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Saksıya uygun, Kır bahçesi
Özelliği : Kokulu, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Çok yıllık, Az bakım ister
İklim ve konumu : Güneşli, Sahil kesimi, Kuraklığa dayanıklı, Yarı gölge, Dona yarı dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : Yaz, Sonbahar
Çiçek rengi : Beyaz
Türüne göre : saksı ve çiçek tarhı


Diğer çeşitleri