Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

AYNISAFA ÇİÇEĞİ ( Calendula officinalis )

0 yorum
Aynısefa çiçeği bir diğer adıyla da bildiğimiz Kandil çiçeği ülkemizde sık yetiştirilen süs bitkilerindendir. Tek yıllık, 30-35 cm kadar boylanabilen bir bitkidir. Bitkinin gövdesi ince tüylerle kaplı, yeşil renkli, etli ve sulu bir yapıdadır. Bitkinin çiçekleri papatyayı andırır. Turuncu ya da sarı renkli çiçekleri vardır. Bu çiçekler ilkbahardan sonbaharın sonlarına kadar durur. Olgunlaşan çiçekleri bej rengi tohumlar verir. Aynısefa çiçeğini bahçelerinizin bir çok yerinde rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Bahçelerinize renk getirecektir. Ayrıca bakımı ve yetiştiriciliği de kolaydır. Toprak isteği bakımından kumlu-killi toprakları çok sever. Toprak yapısının geçirgen ve süzek olması da gerekmektedir. Her tür toprakta da yetiştirilebilir ancak iyi verim alınamaz. Güzel gelişmesini istiyorsanız bahsettiğim toprak türünü seçmeniz çok daha iyi olacaktır.

           Çiçeği Aydınlı ve güneşli yerleri sever. Gölgelik yerlerden hoşlanmaz. Gölgelik olması bitkinin az çiçek açmasına ve renginin koyulaşmasına neden olur. Ayrıca bitki cılız yetişir. Bahçelerinizde daha çok aydınlık yerleri, bol güneş alan yerleri tercih etmeniz çok daha iyi olacaktır.

           Kandil çiçeğinin çoğaltımı tohumları sayesinde olur. Tohumları ile kolayca ve zahmetsiz bir şekilde çoğaltılabilir. Tohumları sonbaharda bitkinin olgunlaşan çiçeklerinde oluşur. 5-6 mm uzunluğunda, bej renkli, virgül şeklinde kıvrılmış tohumları vardır. İlkbaharda, havaların ve toprağın ısınmasıyla birlikte tohumlar gerekli olan toprağa ekilir. Birkaç hafta içinde bitkinin çimlendiği görülecektir. Tohumlar çok fazla derine ekilmemelidir.

Not:Peysajda kullanımı  Dona Dayanıklılığıyla ve çiçeklenme süresiyle sitemizin notu 10 üzerinden 7 puan