Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Tokat Yöresel Yemekleri

0 yorum

Tokat Kebabı

1 Kg. sivri biber
2 Kg. patlıcan
2 Kg. Domates
2 Adet Patates
1 Kg. kuzu eti
500 gr kuyruk yağı
3 Diş sarmısak
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik

Şişlere etler patlıcan ve kuyruk yağı karışık olarak yerleştirilir. Barbekünün üstüne domates ve biberler enine 2 ve ya 3 e bölünerek sıralanır. Tepsiye lavaşlar serilir. pişen etler lavaşın üzerine dizilir, sebzeler üzerine yerleştirilir.


Leylek Giliği


Yarım paket yaş maya
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 fiske tuz
Üzeri için:
Pancar Pekmezi
Ceviz

Yaş maya ılık sütte eritilir. Üzerine diğer malzemeler konur ve mikserle karıştırılır. Yarım saat üzeri kapaklı olarak dinlendirilir. Düz bir tavaya az yağ konur. İyice kızınca tavaya ikişer parça, oval şekilde hamur akıtılır. İki yüzü pembe kızartılır. Servis tabağına kaydırarak dizilir, üzerine pekmez gezdirilir. Ceviz serpilir.


Tokat Tatlısı


Malzeme:
2 adet siyah kayısı
2 adet kuru incir
4 adet kuru kayısı
2 adet kuru erik
1 çorba kaşığı pekmez
1 çorba kaşığı tahin
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı Teremyağ
1 çay bardağı ceviz içi
2 adet çilek
20 gram kaymak

Siyah kayısı, incir, kuru kayısı ve kuru eriği jülyen doğrayın. Yapışmaz yüzeyli tavaya Teremyağı koyun ve yağ eriyince doğradıklarınızı ekleyin. Biraz kızarmaya başlayınca limon suyu ve biraz da su ekleyin. Pekmez, nar ekşisi ve tahin ilave edin. İki dakika kaynattıktan sonra suda beklettiğiniz kuş üzümünü ilave edip karıştırın. Sıcak olarak tabağa alın. Üzerini kaymak, dondurma, ceviz içi ile süsleyin. Çilek ve çikolata sos ile servis yapın.

Tokat Böreği


Malzemeler:
1 adet ekmek hamuru,
1 çay bardağı sıvıyağ,
yarım çay bardağı ılık su,
yeteri kadar kızartma yağı,
yeteri kadar reçel.

Hazırlanışı:
Hazır hamurun ortası açıldıktan sonra yağ konur. Yağı hamura yedirinceye kadar yoğrulur. Daha sonra su katılarak yumuşayıncaya kadar tekrar yoğrulur. Kayısı büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlak haline getirilir. Hamurlar kızdırılmış bol yağda iyice kızartılır. Servise sunulurken yanında reçel ikram edilir.