Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Şalgam ve suyunun öyle bir faydası var ki!

1 yorum

Yazın sonlarına yaklaştığımız bu günlerde yemeklerin yanında harika giden şalgam ve şalgam suyunun faydalarına şaşıracaksınız!

Vücuda dinçlik verir.

Cinsel isteği ve gücü arttırır.

Mafsal şikayetlerini azaltır.

Romatizma ve nikriste faydalıdır.

Göğsü yumuşatır.


Akciğerleri ve bronşları temizler.

Boğaz iltihaplarını giderir.

Böbrek taşlarını ve kumunu düşürmeye yardımcı olur.

Şeker hastalarını rahatlatır.

Sivilce, egzama, dolama, çıban gibi şikayetlerde faydalıdır.
Yüksek tansiyonu düşürür.

Sivilce, egzama, dolama, çıban gibi şikayetlerde faydalıdır.


Kolay sindirimin doğal ilacı “şalgam suyu”

En önemli hammaddesi mor havuç olan şalgam suyunun A vitamini deposu olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mesut Başak, içeceğin bağırsakları çalıştırıp, hücreleri yenilediğini söyledi.

Şalgam suyunun sağlığı olumlu etkilediğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mesut Başak, içeceğin önemli bir antioksidan kaynağı olduğunu söyledi.

“Şalgam suyu toksin atmada çok önemli bir rol oynar” diyen Prof. Başak’a göre şalgam suyunun faydaları saymakla bitmiyor.

İşte Prof Başak’ın değerlendirmesiyle şalgam suyu ve vücuda etkileri:

“Şalgam suyu üretiminde kullanılan mor havuç, şalgam turpu, az tuz, bulgur mayası ve acı süs biberiyle iştahı açıyor, vücuttaki toksinleri atıyor, sindirimi kolaylaştırıyor.

Mide ve karaciğere faydalı, B grubu vitaminleri de içeren şalgam suyu kalsiyum ve potasyum yönünden çok zengindir ve afrodizyak özelliği de vardır.

Bağırsakları çok iyi çalıştırarak günde mutlaka en az bir kez büyük tuvalete çıkmanızı sağlıyor.

Fazla kiloların atılmasına yardımcı olan şalgam suyu insanları rahatlatıyor ve stresi gideriyor.

Hücre yenileyici özelliği de bulunan şalgam suyunun içerisinde sıfır şeker bulunuyor.

Özellikle bu yıl Ramazan ayında iftar ile sahur arasındaki sürenin kısa olması sebebiyle yemeklerle birlikte, yemeklerden önce veya sonrasında içilecek bir iki bardak şalgam suyu hazmı kolaylaştırıcı etkisiyle sindirim sistemini hızlandırıyor.

Şalgamın mayalanması esnasında şalgam suyunun oluşması için içerisine konulan doğal bulgur mayası şalgamın içerisindeki şekerin tamamını parçalıyor ve böylece şalgam suyunun içerisinde bulunan şekeri sıfırlıyor.

Şeker hastalarının da kolaylıkla tüketebileceği doğal bir içecek olan şalgam suyu kalori bakımından son derece düşük bir içecek olma özelliği taşıyor.

Yüksek tansiyon hastaları ve hamileler şalgam suyu tüketim oranına dikkat etmeli.

Yarım litre şalgam suyu içerseniz ancak 15 kalori alırsınız.

Diğer yandan bol miktarda içerdiği kalsiyum elementi, metabolizmayı hızlandırıcı fayda sağladığı için “şalgam suyu zayıflatır mı?” sorusunun cevabı ‘kesinlikle evet’tir.”


100 mililitresinde sadece 3 kcal olan şalgam suyu, içeriğinde şeker barındırmadığından diyabet hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği bir içecek. Metabolizmayı hızlandırarak zayıflamaya yardımcı olan şalgam suyunu, tuz içerdiğinden, sadece tansiyon hastalarının ve hamilelerin dikkatli tüketmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.






İstek Üzerine Mersin yöresine ait şalgam suyunun tarifi
Malzemeler

1 adet büyük boy şalgam(irice bir yeşil elma boyutunda)
1 adet büyük boy pancar(Rengi ve işin püf noktası)
1 kg. siyah havuç
1,5 tatlı kaşığı limon tuzu
2 servis kaşığı salamuralık tuz
Yarım ekmek
30×30 cm boyutunda temiz tülbent bez
1 adet 10lt lik pet kavanoz

Yapılışı

Mersin de yaşayıp da şalgam suyunu evde imal ederiz kış mevsimi .Malum şişelenmiş birçok marka uzun süre dayanıklı kalması için katkılı oluyor.İşte sizler için katkısız,ölçülü ve gönül rahatlıyla hazırlayabileceğiniz Ev Şalgam Suyu Yapımı :))

Şalgam,pancar ve havuçların dış kabuğu tıraşlanır,şalgam ve pancarlar dilimlenir,havuçlar boyuna 4 e bölünür…Tülbent bezin içine yarım ekmek bohçalanarak düğüm atılır uçlarından…..Tüm malzeme tuz hariç bidona doldurulur..Tuz bir miktar suyla iyice eritilir,bidona aktarılır…bidon ağzına kadar suyla doldurulur.Ağzı sıkıca kapatılır.

Önerim malzemeleri soyarken ve doğrarken eldiven kullanmanız,zira özellikle havuç simsiyah yapıyor..Yada daha sonra eliniz ancak çamaşır suyu temizliyor:(

15 gün bidon kapağı ASLA açılmayacak. Serin bir balkon köşesinde muhafaza ediniz.

15 gün sonunda kesinlikle maya görevi gören tülbentin petin içinden çıkarmanız gerekiyor… Şişelere doldurarak şalgam suyunu soğutarak içme zamanı .Ayrıca buzdolabınızda uzun süre saklayabilirsiniz…İçindeki sebzelerin tadına doyum olmaz




1 comment

5 Eylül 2015 10:31

Bi de nasil yapildigini puf noktalari ile anlatsaniz çok iyi olur.

Reply
Yorum Gönder