Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Boophone disticha (AMARYLLİDACEAE) Zehir ampul/Boğaz göz çiçeği

0 yorum


  Bir çok ödüllendirici soğanlı bitki olarak her yerde sahil boyunca veya bir yarı-kurak alanda, bir yaz ya da kış yağış bölgede, Güney Afrika'da yaşayan, bahçenizde boğaz göz çiçek deneyin.

Açıklama
Bu yerden kuru ölçeklerde kalın bir örtü ile çekici, yaprak döken soğanlı bir bitkidir. Bu kadar kısa neredeyse zemin seviyesinde, ampul doğrudan büyümeye görünür kaynaklanıyor üzerinde büyük, yuvarlak kafaları bazen. Çiçeklerin rengi kırmızı pembe tonları arasında değişir ve tatlı (Temmuz-Ekim) kokulu edilir.

Tohum başıpedicels (çiçek sapları) büyük Tohum başı oluşturmak için çiçekli sonra uzamış. Bu scape (sap) üstündeki kırılır ve tohum dağıtma veld genelinde tumbles.

grimsi yeşil yapraklar göze çarpan bir fan düzenlenmiş, dik ve genellikle çiçekli sonra üretilmektedir. Bu bahar çiçekli türler çiçek kışın herhangi bir su almaz olsa bile. ampul çok zehirlidir .

Dağıtım 
Boophone disticha yaygın Güney Afrika ve tropik Afrika'da tüm illerde dağıtılır. cins, beş ya da altı türün oluşur ve tropikal Afrika'ya Güney Afrika boyunca dağıtılır, ancak B disticha en yaygın ve çoğunlukla yaz yağış bölgede oluşur.

Adı ve tarihi yönü
adı Boophone Yunanca türetilmiştir bous , öküz, ve telefonu ampul zehirli özelliklerine atıfta, ölüm. özel isim disticha yaprakları fan şeklinde dik gelir.

Ekoloji
, büyük, yuvarlak, mis kokulu Eğer çiçekleri çiçekleri döllemek arılar ve sinekler, çekmek. bitkiler de karıncalar tarafından ziyaret.
Kullanır ve kültürel boyutları konularının 
Boophone disticha Bushman bir kez oklar için zehir kullanılan örneğin birçok tıbbi kullanımları vardır, ve geleneksel şifacılar ağrı ve yaraları tedavi etmek için kullanın. Bitki parçaları, çeşitli rahatsızlıkları tedavi için bazı Afrika kabileleri tarafından ve bazı Avrupalılar tarafından kullanılmaktadır. ampul 'nın dış kaplaması, çıban ve apseler uygulanır. Taze yaprakları yaraların kanamayı durdurmak için kullanılır. bitkiler sığır ve koyun zehirli olduğu bilinmektedir. isim boğaz göz çiçek, bir kişinin sınırlı bir alanda açık çiçek maruz kalırsa gerçeği ifade eder; bu boğaz gözlere ve hatta bir baş ağrısı neden olabilir.Bu bitki iyi drene, kumlu topraklarda tam güneş ve ayrıca kayalık alanlarda büyür. türler bu kuraklık duramaz rağmen, bu don gibi değil, bir korunan alanda dikilmelidir. Ampul şekilde dikilmelidir boyun ve yerden ampul gösterinin bir parçası. bitkiler iyi drene, kumlu topraklarda ve sert zeminde eşit derecede iyi büyümek gibi görünüyor, ama onlar taşındıktan sonra çiçek uzun zaman alabilir. Onlar oldukça büyük olana kadar ampuller çiçek üretemezler.