Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Beyaz Patlıcan (casper)

0 yorum



   Uzun formlu 16 cm boyunda bembeyaz patlıcanlar yetiştirmenize olanak verir. Patlıcanın çapı ortalama 5-6 cm e ulaşır. Her türlü patlıcan yemeğinde kullanabileceğiniz varyetenin öne çıkan özellikleri; saksıda bol güneş alan terasta üretime uygun olması ve soyulmadan kullanılabilmesidir. Orta acı tatlı patlıcanı taze olarak tüm yaz boyunca tüketebilirsiniz. Bu erkenci varyete 68 günde hasat imkanı verir.

Sofralarımızın vazgeçilmezi patlıcan. Bu sezon Zengarden'da pek çok varyetesini bulabileceğiniz bu lezzetli sebzenin muhteşem bir lif kaynağı olduğunu, ilaçsız hormonsuz, gözünüzün önünde yetiştireceğiniz Patlıcanların; bağırsak kanseri riskini azalttığını, kolestrolü önlediğini, zengin bir E ve K vitamini kaynağı olduğunu, potasyum ve magnezyum deposu olduğunu biliyor muydunuz?



Ekim zamanı : Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Kasım, Aralık
Yetiştirme yeri : Bahçe
Özelliklerine göre : Saksıda da yetişen, Erkenci, Geleneksel tohum
Türüne göre : Sebze
Hasat sezonu : Sonbaharda hasat, Yaz aylarında hasat, İlkbaharda hasat