Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Brokoli Çeşitleri

0 yorum






Ironman F1

İronman F1, orta erkenci olarak gelişen yaklaşık 85-90 günde hasada gelebilen hibrid brokoli çeşidimizdir. Bitkisi orta güçte olup, yaklaşık bitki yüksekliği 65-70 cm. dir. Baş yapısı kubbemsi şekilli olup oldukça sıkı yapıdadır. Hasat olgunluğuna erişmiş ana baş uzun süre kalitesini kaybetmeden tarlada bekleyebilir. Baş rengi grimsi yeşil renkli genellikle koyu renk görünümlüdür. Ana renk olarak grimsi yeşil renk ile albenisi ile ön plana çıkmaktadır. İronman F1, ana baş yanında yan dallarda verebilmektedir. Yan dalları bitkinin 3. ve 4. yapraklarından başlar ve hasatı daha kolaydır. Yan dallarda oluşan başlar da yine taze tüketim için kullanılabilecek kalite ve görünüme sahiptir. Hasat olgunluğuna erişen başlar kalitesini bozmadan, ana baş gibi bekleme özelliğine sahiptir.

Baş Büyüklüğü Büyük
Baş Rengi Koyu Yeşil
Baş Şekli Kubbe
Bitki Tipi Güçlü
Erkencilik Orta Erkenci


Heritage F1

Heritage F1, geçi olarak gelişen yaklaşık 95-110 günde hasada gelebilen hibrid brokoli çeşidimizdir. Bitkisi oldukça güçte olup yaklaşık bitki yüksekliği 75-80 cm. dir. Baş yapısı kubbemsi şekilli olup oldukça sıkı yapıdadır. Hasat olgunluğuna erişmiş ana baş uzun süre kalitesini kaybetmeden tarlada bekleyebilir. Ayrıca başın oluştuğu ana sap oldukça uzun boyda ve yapraksızdır. Bu özelliği ile toplanması ve sanayi için işlenmesi oldukça kolaydır. Baş rengi mavimsi ağırlıklı koyu renk görünümlüdür. Oldukça albenili ve iri baş yapısı ile ön plana çıkmaktadır. Heritage F1 ana baş yanında az da olsa yan dal verebilmektedir. Yan dallarda oluşan başlar da yine taze tüketim için kullanılabilecek kalite ve görünüme sahiptir. Hasat olgunluğuna erişen başlar kalitesini bozmadan ana baş gibi bekleme özelliğine sahiptir.

Baş Büyüklüğü Büyük
Baş Rengi Koyu Yeşil
Baş Şekli Kubbe
Bitki Tipi Çok Güçlü
Erkencilik Geçci


General F1

General F1, erkenci olarak gelişen, yaklaşık 65 günde hasada gelebilen hibrid brokoli çeşidimizdir. Bitkisi orta güçte olup, yaklaşık bitki yüksekliği 50-55 cm. dir. Baş yapısı kubbemsi şekilli olup, erkenci bir çeşit için oldukça sıkı yapıdadır. Baş rengi mavimsi yeşil renkli, genellikle orta koyu renk görünümlüdür. General F1, ana baş yanında yan dallarda verebilmektedir. Yan dallarda oluşan başlar da yine taze tüketim için kullanılabilecek kalite ve görünüme sahiptir. Hasat olgunluğuna erişen başlar kalitesini bozmadan ana baş gibi bekleme özelliğine sahiptir.

Baş Büyüklüğü Orta
Baş Rengi Yeşil
Baş Şekli Kubbe Kompakt
Bitki Tipi Orta
Erkencilik Erkenci