Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Gül köklendirme (Rooting roses)

0 yorum
 
 










   Gül üretiminde en yaygın olarak bilinen metot çelikten gül üretimidir. Gül oldukça kolay yetişen bir bitki olduğundan herhangi bir gülden edineceğiniz kurşun kalem kalınlığındaki bir çelik dal uygun şartlar sağlanması durumunda rahatlıkla tutacak ve yetişecektir.
   Çelikleme yöntemi için en uygun zaman bahar başıdır. Yaklaşık 10- 15 cm uzunluğunda olması gereken çelikler karıştırılmış havadar bir toprağa dikilir. Bu dikimden sonra çeliğin üzerine bir pet şişe geçirmeniz kurumasına engel olacaktır. Bu pet şişe yaklaşık olarak bir ay kadar çeliğin üzerinde kalmalıdır. Bu sayede bitkiyi direk olarak gelecek güneş ışınlarından da korumuş olursunuz.
     Çeliklerin toprağa dikilmesinden önce uç kısımlarının 45 derecelik bir açı ile kesilmesi gerekmektedir. Eğer birden fazla çelik dikimi yapacaksanız aralarında an az 10 cm’lik bir mesafe olmasına önem verin. Bitkinizin köklenmesi ve tutması yaklaşık 90 gün sürecektir. Suni gübrelerden de kaçınmanızı öneririz. Bitkinin bu aşamada yalnızca suya ihtiyacı vardır. Her gün sulamaya özen gösterin ama su miktarı aşırı olmamalıdır.
Köklendirme hormonuna batırmadan önce maket bıçağıyla yarık açmanız köklendirmeyi biraz daha hızlı yapacaktır.Çeliği suya daldırıp köklendirme hormonuna batırın nemlendirdiğiniz toprağa dikin.Köklendirme hormonunuz yoksa hakiki balda işinizi görecektir veya söğüt suyu çayıyıyla nemlendirilmiş toprakda işinizi görür.(Diğer konumuzda buna değindik)