Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Ev Yapımı Canavar Domates Gübre Tarifi

1 yorum


Tarif:
2-3 düzine ezme yumurta kabukları (crushing eggshells)

2 su bardağı kemik unu(bone meal)

1/2 su bardağı Epsom tuzları (Epsom salts)(Magnezyum sulfat)

14 ezilmiş aspirin (doğal köklenme hormonu!)

Bir su bardağına katılmış bir kaşık pekmez.(Yararlı Bakteriler çin)

Muz kabukları potasyum için


Birincisi, sabun ve su ile yumurta kabukları yıkayın ve onları karışıma eklemeden önce bir pencere pervazına tamamen kurumasını bekleyin. (Ayrıca beklemek istemiyorsanız  100 derece birkaç saat için onları fırınlama yapabilirsiniz.) Onları kullanmadan önce kuru ve kırılgan olduğundan emin olun.


Saklarken kuru tutmak için açılıp kapanabilir bir kap içinde malzemeyi birleştirin.Domates derin gömülü olması gerekir. Fideyi ekeceğinz deliğin alt kısmında karışımı yaklaşık 1/4 fincan ihtiyacımız olacak, bu yüzden 2/3 delik kazma plana kapsayacak Bu güçlü kök sistemi ve verimli için önemlidir. Malçı unutmayın. Zemin daha uzun süre nem tutmaya yardımcı olacaktır ve domates toprakta yaşayan çeşitli hastalıklara eğilimli olduğundan, malç bitki altındakilerin yukarıya sıçramasına engel olcaktır.


Büyüme mevsimi boyunca gübreyi kullanabilirsiniz. Sadece bitki ve su dibine gevşek toprağa bir avuç serpin. Canavar domates bitkilerin bu yaz keyfini çıkarın onları büyütmek ve lezzetli domatesler sizi şaşırtacak.

Kaynak:http://blog.mypetchicken.com/2012/05/07/shannons-homemade-monster-tomato-fertilizer-recipe/

Derleme :By Eyyupk


1 comment

7 Mayıs 2018 00:29

kemik ununu nereden bulacağız?

Reply
Yorum Gönder