Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

2 DERECELİK ISI ARTIŞI İLE SONUN BAŞLANGICI

0 yorum



Geçen yıl Yunanistan Türkiye sınırını baştan sona geçilmesi imkansız tel örgülerle kapattı. Bu yıl Bulgaristan tel örgü inşasına başladı.

Bu tel örgülerin asıl amacı 'kıyamet göçünü'önlemek. AB üyesi 2 ülke bu sebeple sınırımıza tel örgü ve duvar çekiyor. Çünkü2055 yılındaki büyük felakete hazırlanıyorlar.

AB ÖZEL ÖRGÜT KURDU
Avrupa Birliği'nin hazırlandığı felaket, küresel ısınma ile birlikte başlayacak açlık ve ölüm göçü... Afrika artık yaşanmaz hale gelecek, bununla birlikte büyük bir göç dalgası patlayacak. Yaşamın olduğu Batı'ya yönelik olacak bu göçte Türkiye geçiş güzergahında.  Bu sebeple AB, Türkiye'yi dışarda bırakan sınır operasyonu başlattı. Bunun için Frontex adında bir örgüt kuruldu.

Bu örgüt göçe karşı dış sınırlarını korumak için Avrupa Birliği’nin ordularını kullanma yetkisine sahip. Bu örgütün emriyle her gece İspanya donanmasına ait bir gemi Atlantik Okyanusu’na, bir gemi de Akdeniz’e açılıyor.

YUNANİSTAN VE BULGARİSTAN NE İÇİN DUVAR ÖRÜYOR?

TEMA Bilim Vakfı Üyesi Profesör Kenan Demirkol geçen yıl 'kıyamet göçü' senaryosunu ayrıntılı bir şekilde anlatmış ve sınırımıza yapılacak duvarların haberini vermişti. Prof. Demirkol, duvarların neden yapıldığını da şöyle açıklamıştı;

"Dünyada 1 milyar aç insan var. Hepimizin bildiği gibi bunların 950 milyonu Afrika ve Asya’da yaşıyor. Küresel ısınma sonucu açlık daha da artarsa buradaki insanlar göç edecektir. Nereye? Zengin Batı’ya! Zengin Batı’ya göç etmenin ise iki yolu var; ya Türkiye üzerinden karayolu ya da Akdeniz üzerinden kayıklarla.

TÜRKİYE'Yİ TAMPON YAPACAKLAR

Şimdiden Yunanistan-Türkiye sınırına çelikten duvar örüyorlar. 4 milyar dolarlık bir proje hayata geçiyor. Yunanistan, Dünya Bankası’ndan her ayın 12’sinde 120 milyon dolar alıp bu parayı duvara yatırıyor.

Bu duvarın bizim için iki anlamı var; Türkiye’yi AB’ye kesinlikle almayacaklar ve ülkemizi Afrika’dan gelecek göç dalgasına karşı tampon bölge olarak kullanacaklar. O zaman bu göçmenleri de bizim barındırmamız ve beslememiz gerekecek, zira Cenevre Anlaşması’na göre en az altı ay bu göçmenlere bakmak zorundayız!

BULGARİSTAN SINIRIMIZA TEL ÖRGÜ ÇEKİYOR

Geçen sene Türkiye sınırına tel örgü çeken Yunanistan'ın ardından şimdi de Bulgaristan, kaçak göçmenlerin ülkeye girişinin önüne geçmek için 274 km'lik Türkiye sınırına diken tellerle 30 km'lik çit çekiyor. 
Peki Batı'nın hazırlık yaptığı 2055 kıyamet göçü nedir? Türkiye'yi nasıl etkileyecek. Dünya'da neler değişecek. 

Profesör Demirkol, içimizi ürperten bilimsel gerçekleri şöyle anlatmıştı;

TÜRKİYE SAHRA ÇÖLÜNE DÖNECEK!
“Son 40 yılda Anadolu’da Van Gölü’nün üç katı büyüklüğünde, 1 milyon 250 bin hektarlık bir alan çölleşti. Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir’in 25 katı büyüklüğünde sulak alan yok oldu. Eğer böyle giderse 2055 yılında Anadolu’da tarımyapılamayacak.”
MAYDANOZA MUHTAÇ KALACAĞIZ
“Tarım yapabilmek için en az 40 santim kalınlığında toprağa ihtiyaç var. Bu toprak 20 bin yılda oluşuyor. Ve maalesef bugün erozyon sonucu Anadolu’nun tarım toprak katmanı artık sadece 20 santim. Bu 1950’den bu yana uygulanan hatalı tarım ve vahşi sulama politikalarının bir sonucu. Böyle devam edersek 2055’te Anadolu’da bir sap maydanoz bile yetiştiremeyeceğiz.”

KIYAMET GÖÇÜ TÜRKİYE ÜSTÜNDEN OLACAK
“Bırakın TEMA’yı, NASA’nın yaptığı bir araştırmaya göre erozyon bu hızla devam ederse Türkiye 2040 yılında Sahra Çölü’ne dönmüş olacak. Peki Türkiye çöl olursa Afrika’ya ne olur? Cevabı net; Yaşanmaz olur!” Bu sebeple kitlesel bir göç dalgası yaşanacak güneyden kuzeye... Ve geçiş noktası da yine Türkiye olacak. Yani sadece kuraklık ve kıtlıkla değil, bir de göçle mücadele etmek zorunda kalacağız.
YENİ TARIM SAHASI SİBİRYA OLACAK!
Türkiye’nin tümünde ortalama 1.5-2 derecelik bir ısı artışı bekleniyor 2055’e kadar,Marmara ve Karadeniz kıyıları dışında tarım yapmak mümkün olmayacak. Türkiye zaten tarım arazilerinin yüzde 50’sini kaybetti. Erozyon bu hızla sürerse, küresel ısınmanın da etkisiyle 40 yıl sonra Türkiye’de tarım toprağı kalmayacak. Çünkü ortalama 2 derecelik bir ısı artışıyla tahıl üretimi ortadan kalkar. Ama bakın bu arada Sibirya’da da iklimde 2 ile 4 derece artış olacak. Yani bugünkü Sibirya stepleri geleceğin tarım alanları olacak.
AFRİKA TAMAMEN TERK EDİLECEK
2065’te Afrika hiç yaşanamayacak bir kıta gibi görünüyor. 2095’te ise Afrika tümüyle terk edilmiş bir kıta olmak zorunda kalacak. Dünya genelinde insan müdahalesi sonucu 48 milyon kilometrekare tarım arazisi çölleşti. 110 ülke çölleşme tehlikesiyle karşı karşıya.
Birleşmiş Milletler İklim Paneli’nin hazırladığı 2025 ve 2035 yılı ısınma haritalarına Afrika açısından bakarsak aşağı yukarı 1.5-2 derecelik bir ısı artışı olacak. Bugün hâlâ Sudan’da Güney Darfur’da ve Batı Afrika’da bazı bölgelerde tarım yapılabilmektedir. Ama çok kısa bir zaman sonra 2035’te artık ona imkan kalmayacak.
2 DERECELİK ISI ARTIŞI İLE SONUN BAŞLANGICI
Şu anda dünyanın yaz-kış, gece-gündüz ısı ortalaması 16 derece... 1.5 derecelik bir ısı artışı dendiğinde, bu ortalama ısının 1.5 derece artacağı anlamına gelir. Orta yaz ısısı olarak ele alındığında gündüz 8-10 derecelik bir artış anlamına gelir ki, bu da kavurucu, çöl sıcakları demektir. Yani Suudi Arabistan sıcaklarını biz burada yaşayacağız. Bu da Türkiye’nin güneyinde artık tarım yapılamayacağı anlamına gelir. Türkiye’de Akdeniz kıyılarında yaşanan sıcaklıklar ise Karadeniz kıyılarına kayacak. Ve dediğim gibi dünyanın yeni tarım alanları Sibirya stepleri olacak.
İNTERNET HABER -