Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Hatay Yöresel Yemekleri

0 yorum

Kimyon Kebabı

Yarım kg kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
4 adet orta boy patates
Kızartma yağı
Üzeri için:
2 çorba kaşığı salça
2 su bardağı su
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

Bayat ekmek içi, rende soğan, tuz, kimyon, karabiber ve kıyma bütünleşene kadar yoğrulur. Sonra ceviz kadar parçalar alınır. Yuvarlanır ve yassılaştırılır. Patatesler soyulur, küçük küp şeklinde doğranır. Bol yağda kızartılır. Sonra köfteler de aynı yağda kızartılır. Sonra köfte ve patatesler bir tepsiye konur. Üzerine salça, su yağ karışımı gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirilir.

Hatay Tava


1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Çay Kaşığı kırmızı biber,tuz
6 Adet Domates
20 Diş sarımsak
1 Çay Kaşığı karabiber
1 Kg. kuzu kuşbaşı
1 Çay Kaşığı kekik
6 Adet sivrri biber

Tencereye sana klasik yağınızı ve kuşbaşı eti atın ve suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin halka şeklinde doğradığınız biberleri atıp kavurun içerisine küp şeklinde doğradığınız domatesleri, tuz, sarımsak, kırmızı biberini atıp karıştırın 10 dakika pişirin ve toprak tepsiye alıp fırna sürün 20 dakika pişirdikten sonra sıcak servis yapın.


Hatay Köftesi

125 Gr Sana Klasik
5 Adet soğan
250 gr köftelik kıyma
1 Yemek Kaşığı biber salçası
2 Adet limon suyu
1 Kg. ince bulgur
1 Su Bardağı un
1 Tatlı Kaşığı kimyon
2 Adet yumurta
1,5 Kg. ince çekilmiş yağsız kıyma
3 Su Bardağı su

Soğanları küçük küçük doğrayın veya robotta kıyın. Köftelik kıymayı bir tavada kavurun. Kıyma suyunu çekince margarini ekleyin. Malzemeye soğanları ilave edip yarım saat kadar pişirin. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Soğuyunca buzdolabında bekleterek donmasını sağlayın.Diğer tarafta bulguru büyük bir tepsiye alarak 3 su bardağı sıcak su ile ıslatın ve üzerini kapatın. Bulgurun suyu çekip şişmesi için 1 saat kadar bekletin. Bulgurun üzerine yağsız kıyma, salça, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 yumurtayı ilave edin. Yarım su bardağı suyu elinizle serpip yoğurmaya başlayın.Bütün malzemeyi birbirine yedirecek şekilde iki elinizin arasında ovarak özleşene kadar yoğurun. Yoğururken 1 su bardağı unu azar azar serpin. Bulgur yumuşayıncaya kadar ara sıra su serperek yoğurmayı sürdürün.Bulgurlu karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp ortasını başparmağınızla çukurlaştırarak ve elinizde çevirerek içli köftenin dışını hazırlayın. Donmuş olan iç malzemeden ortasındaki boşluğa 1 tatlı kaşığı ekleyip 1 çay kaşığı ceviz içini de ilave ettikten sonra kapatıp yuvarlayın. Büyükçe bir tencerede 3 limon suyu ilave edilmiş 8 su bardağı suyu kaynatın. Kaynamakta olan suda hazırladığınız içli köfteleri haşlayın.Köfteler suyun üzerine çıkmaya başlayınca kevgirle alın. Limon dilimleriyle birlikte sıcak olarak servis yapın.