Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Beith Alpha Salatalığı (Beith Alpha Cucumber)

0 yorum
 


  Koyu yeşil renge sahip uzun salatalık tek yıllık bir bitkidir. Bol ve hızlı verim sağlar. Meyveleri gevrek, çok lezzetli, parlak yeşil ve silindiriktir. Az çekirdekli, kokulu ve çabuk buruşmayan bir yapısı vardır. Mozaik hastalığına karşı tölerans gösterir fakat mildiyö hastalığına karşı hassastır. Olgunlaşma süresi yaklaşık 60 -70 gündür. 50 - 60 gün sonra hasat yapılabilir. Ekim zamanı İlkbahar ve Sonbahar mevsimlerinde tavsiye edilir.



Tohum ekim

Ekimi Nisan - Ağustos ayları arasında yapılmalıdır. Ekimi yapılacak alanda sıra arası 150 cm, sıra üstü 50 cm olacak şekilde ekilmelidir.

Bakımı ve diğer bilgiler

Sık aralarla az su veriniz. Yabancı ot kontrolünü ve gelişimi sağlamak için ara ara çapa yapın. Dikimnden 50 gün sonra hasada gelir. Salatalıklar 15 - 20 cm'e ulaştığında sapıyla birlikte koparıp tüketebilirsiniz.

Yavaş yarayışlı Kompost hayvan gübresi, peletli gübreler ve organik gübrelerle desteklenen toprakta yetişen bitki daha bol hasat verir.

Ekim zamanı         : Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos
Özelliklerine göre : Saksıda da yetişen, Geleneksel tohum
Türüne göre         : Sebze
Hasat sezonu         : Sonbaharda hasat, Yaz aylarında hasat
Yetiştirme yeri         : Bahçe
Tohum alma             :        Aynı ürün kalitesinde kendi tohumunu seneye ekebilirsiniz.


 Beit Alpha Akdeniz ve Ortadoğu'da kökleri ile bir açık tozlanan salatalık. Bir rustik bitki ve yüksek adaptasyon ile son derece popüler bir çeşittir. Koyu cilt, tatlı tat ve yüksek krizi ile pürüzsüz ve bloklu meyve vardır.
Ekim Derinliği :
2 - 2,5 cm.
Sıra Üzeri Ekim Mesafesi :
40- 50 cm.
Sıra Arası Ekim Mesafesi :
120 - 150 cm.
Tahmini Çimlenme Günü :
8-10 Gün
•Olgunlaşma gün:
-55-60 gün
•Boyutu:
-15-18 Cm.
•Dış Özellikler:
-Düzgün, bloklu meyve
-Koyu yeşil deri
•İç Özellikler:
-Tatlı tadı
-Gevrek
•Tolerans:
-CMV, WMV