Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Kokulu ballıca (alyssum)(Çok Üzün süre Çiçekli)

0 yorum

Alyssum ülkemizde bilinen adıyla ballıca, kokulu süs bitkilerinden biridir. Ilıman bölgelerde yılın büyük çoğunluğunda çiçeklerle bezeli bitki, kalıcıdır. Kokusu ona adını veren bal gibidir. Yoğun aromalı koku bitkinin dikili olduğu tarh ve saksılardan bahçeye yayılır.

Alyssum lar kolaylıkla saksılarda, teras ve balkonlarda yetiştirilebilir. Bitki yerinden oynatılmaz ise o kadar güzel gelişir ki, dikili olduğu saksı ya da çiçek tarhlarının kenarlarından 40 cm e yakın sarkma yapabilir. Özellikle bahar, yaz başı ve sonbaharda başlayıp kış ayları boyunca bitkinin üstü tamamen çiçeklerle kaplanır.

Zahmetsiz, kendi tohumlarından da çoğalabilen, hızlı gelişen ve bakım istemeyen alyssum ballıca tohumları kolay ve hızlı çimlenir. Ekimden sadece 30 gün içinde mutlaka çiçeklenirler.

Türkiye için iklim zonu: 8-11 * Mevsimlik olarak ülke genelinde yetiştirilebilir. Şiddetli donlardan korunduğu takdirde çok yıllıktır.


Ekim zamanı : Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık, Her mevsim
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Kaya bahçesi, Saksıya uygun, Yerörtücü
Özelliği : Hızlı kapatan, Kokulu, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Yaz kış yeşil, Yayılıcı örtücü, Çok yıllık, Yarı sarkan, Az bakım ister
İklim ve konumu : Güneşli, Sahil kesimi, Yarı gölge, Dona yarı dayanıklı, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Kış, Yılın büyük kısmı
Çiçek rengi : Somon
Türüne göre : saksı ve çiçek tarhı, Yerörtücü