Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Sarı limon domates (Plum Lemon)

0 yorum


Sarı limon domates. Geleneksel sırık tip. Rusya menşeili bir domates çeşididir. Hoş rengi ile albenisi olan bir türdür.İlk kez Rusyada kuş pazarında yaşlı bir adamdan tohumları alınan, sıra dışı erik şekilli ve limon sarısı bu geleneksel domates hızla dünya sofralarına yayılmıştır. Şık restoran ve otellerin mutfaklarında kolayca yer bulan, oldukça değerli, aranan bir domates olması ise, şeflerin en çok tercih ettiği Limon domatesine Gurme domatesi denmesine de sebep olmuştur.

Oysa sadece 70 günde hasat veren bu geleneksel varyete, başarılı bir şekilde bahçede üretilmeye başlaması ile yeni yeni hobi bahçecilerinin de ilgi odağı olmaya başlamıştır. Saksıda yetişmeye uygun olmakla beraber, sebze yemek konusunda ayak direyen çoçuklarla birlikte yetiştirildiğinde yaz boyu severek tüketecekleri bir domates aslında. 

Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz
Yetiştirme yeri : Saksı, Bahçe
Özelliklerine göre : Saksıda da yetişen, Geleneksel tohum
Türüne göre : Sebze
Hasat sezonu : Sonbaharda hasat, Yaz aylarında hasat