Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Manisa Yöresel Yemekleri

0 yorum

Manisa Kebabı


3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Adet soğan
1 Çay Bardağı sıvı yağ
8 Dilim kaşar peynir
2 Su Bardağı un
6 Adet sivri biber
2 Su Bardağı süt
3 Çorba Kaşığı Margarin
2 Adet patates
750 gr Kuşbaşı kuzu eti
200 gr mantar
1 Adet havuç
1 Fiske kekik
1 Fiske karabiber
1 Fiske tuz
2 Adet Domates
3 Adet yumurta

Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekene kadar 3 çorba kaşığı margarinde kavuralım. Havuçları halka halka dilimleyelim. 3 dakika daha kavuralım. Kuşbaşı doğranmış patatesi vedörde bölünmüş mantarları ekleyip, pişirmeye devam edelim.Biraz su ilave edip, ağır ateşte yumuşayanadek pişirelim. Tuz ve biberini ilave edelim. Krep için yumurtalar, un, süt, tuz ve sıvı yağı mutfak robotunda karıştıralım.Teflon tavayı yağlayalım.Krep hamurundan 1 kepçe alıp tavaya dökelim. Tavayı sürekli sallayarak hamuru tavaya yayalım.İki yüzünü de pişirelim.Bütün krepleri pişirdikten sonraKreplerden birini çukur bir kaseye yerleştirelim.Kenarlarını sarkıtalım. Ilık kebaptan deliklibir kepçe ile alıp,krebin ortasına koyalım.Krebi bohça biçiminde toplayalım. Kaseyi hafifçe yağlanmış küçük bir tepsiye ters çevirelim. Diğer krepleri de aynı şekilde tepsiye koyalım. Üzerlerine kaşar dilimlerini yerleştirelim. Tencerede kalan etin sosunu tepsiye dökelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 5 dk ısıtalım. Fırından çıkarıp, krebin üzerine 1dilim domates ve biber koyup, kürdanla tutturalım.



Kıstırma

MALZEME LİSTESİ
6 adet orta boy kemer patlıcan (topan patlıcan)
1 adet tavuk göğüs eti (500 gr kuşbaşı et de kullanabilirsiniz)
2 adet büyük boy kuru soğan
6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy domates
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 demet maydanoz
Sos İçin;
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 30 dakika kadar bekleterek acı tadın geçmesini sağlayın, iyice yıkayıp süzdüğünüz patlıcanları kızartarak ya da çiğ olarak kullanabilirsiniz.
Çiğ olarak kullanacaksanız patlıcanı bıçakla ortasından uzunlamasına yarın. Yardığınız bölgeyi elinizle bastırarak iyice açın. iç kısmını çay kaşığı yardımıyla oyarak yer açın. Kararmaması için yine suda baletin. Patlıcanları tıpkı karnıyarık yapar gibi kızartabilirsiniz de.
Diğer taraftan, tavuk etini tavla zarı formunda küp küp doğrayıp geniş bir tavaya aktarın, (kıyma ya da kuşbaşı et de kullanabilirsiniz)
Zeytinyağını da tavaya aktarıp orta ısılı ateşte, 4-5 dakika kadar kavurun. Soğanları incecik yarımaylar halinde doğrayıp ilave edin ve 5 dakika daha kavurun.
Tuz ve karabiberi katın ve soyup küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin. Karıştırmaya devam ederek 2-3 dakika daha kavurup ocaktan alın. incecik kıyılmış maydanozla karıştırın.
Patlıcanların içini bu etli karışımla doldurun ve geniş bir tencereye yan yana dizin, üzerine içinde salça ve tuz ezdiğiniz suyu gezdirip kısık ateşte, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp sıcak sıcak, servise sunun.



Sinkonta (Manisa)

1 kg balkabağı
3 orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kaşık salça
tuz, un, şeker, sarımsak, yoğurt

Kabak yıkanır, soyulur ve yaklaşık 1.5 cm kalınlığında dilimlenir. Üzerlerine biraz tuz serpilerek bir süre bekletilir. Soğanların ikisi ince ince doğranır, yağlanmış fırın tepsisine bir sıra kabak, bir sıra soğan olmak üzere yerleştirilir. En üstüne halka halka kesilmiş bir soğan dizilir. Şeker ve un serpilerek, sulandırılmış salça ve zeytinyağı gezdirilir. Fırında pişirildikten sonra sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.



Salihli Odun Köftesi

Malzeme:
1 kg koyun ya da kuzu kıyması,
20 gr kadar tuz,
20 gr kadar un,
baharat

Yapılışı :
Kıyma, un, tuz ve baharat karıştırılarak iyice yoğrulur. Şişlere sarılarak elle düzeltilir. Odun ateşinde pişirilerek dilimlenmiş domates, kıyılmış soğan ve maydanozla servis yapılır.