Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Kilis Yöresel Yemekleri

0 yorum

Kırk Semsek

1 adet yumurta 
1 tatlı kaşığı pekmez 
1 su bardağı su 
1 tatlı kaşığı tuz 
Alabildiği kadar un 
İç için: 
1 çay bardağı pirinç 
Yarım kg yağsız kıyma 
1 adet kuru soğan 
1 çay kaşığı tuz 
1 çay kaşığı karabiber 
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 
Kızartmak için: Zeytinyağı 

Pirinç yıkanır, üzerine 1,5 su bardağı su konur ve çok kısık ateşte tamamen suyu çekene kadar haşlanır. Tavaya yağ konur, ince kıyılmış soğan ve kıyma konur orta ateşte kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Sonra tuz ve karabiber eklenir, ateşten alınır, haşlanmış pirinçle birleştirilir. Hamur malzemesiyle kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır. 20 dakika kadar dinlendirilir. Sonra hamur iki parçaya ayrılır. Her parça oklavayla olabildiğince büyük ve ince açılır. İlk açılan yufkanın üzerime ceviz büyüklüğünde küme küme iç konur. İkinci açılan hamur üzerine kapatılır. İçler ortada kalacak şekilde kenarlarından kesilir. Sıcak yağda açık pembe renkte kızartılır.


Bastırma 


750 gr yağsız kemiksiz et 
1 su bardağı nohut 
1 adet iri kuru soğan 
4 diş sarımsak 
1 kg patlıcan 
4 adet domates 
3 çorba kaşığı koruk ekşisi 
2 çorba kaşığı biber salçası 
2 tatlı kaşığı tuz 
2 su bardağı et suyu 
Üzeri için: 
1 çorba kaşığı kuru nane 
1 dolu çorba kaşığı tereyağı 
(İsteğe Bağlı Kabak)
Et ve nohut ayrı ayrı haşlanır. Bir tencereye sırasıyla et, nohut, doğranmış biber, soğan, sarımsak patlıcan, domates, salça, tuz, koruk ekşisi konur. Son olarak et suyu eklenir. Karıştırılmadan kapak kapatılır. Orta ateşte yarım saat kadar pişirilir. Servisten hemen önce nane, tereyağı yakılır, üzerine gezdirilir ve zedelemeden karıştırılır.