Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Kahramanmaraş Yöresel Yemekleri

0 yorum
Maraş Çorbası


1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış buğday
4 su bardağı et suyu
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı bulgur
2 yaprak pazı veya ıspanak
Tuz
Nane
Pul biber
100 gr. tereyağı
1/2 demet maydanoz

Tencereye nohutu, buğdayı ve etsuyunu koyduktan sonra kaynatın. Daha sonra mercimeği ve bulguru ilave edip, kısık ateşte 30 dakika pişirin. İnce kıyılmış ıspanak ve maydanozu ilave edin. 5 dakika sonra ateşten alın ve limon suyunu koyun. 1 tavada tereyağını kızdırıp, içine biber ve naneyi ilave edin. Yağı çorbanın üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.

Maraş Biberi


100 gr Kahramanmaraş biberi 318 cal enerji verir. Kahramanmaraş biberinin yapımında organik ve inorganik minerallerin yanı sıra A , B ve C vitaminleri bulunur. İç salgı bezleri için uyarıcıdır. Eklem ağrıları ve cilt hastalıkları faydaları, aşırı yağ (kolestrol) içinde derleyici görev yapar.

Olgunlaşma döneminde hasat edilen, Kahramanmaraş Biberi, harmanlanır kurutulur sapından ayrılır. Özel olarak yıkanır, tekrar kurutulur. Modern tesislerde, aflotoksinsiz olarak dövülür ufalanır, paketlenir ve Kahramanmaraş ayrıcalığıyla ve Kahramanmaraş patentiyle piyasaya sunulur

Maraş Dondurması


1 litre süt
1 tatlı kaşığı dondurma salepi
1 paket krem şanti
1 adet damla sakızı

Bir litre sütten bir su bardağı ayır, kalan sütü tencereye al içine salebi, dövülmüş damla sakızını koy ve ateş üzerinde pişir, koyulaşınca ateşten al soğumaya bırak, ayrılan bir su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi hazırla içine vanilya kat .soğuyan salepli süte krem şantiyi karıştır. İstenirse kakao konabilir. dondurucuya konur. 10 dakika sonra dolaptan al mikserle çırp bu işlemi tekrarla donunca servise hazırdır. Servis yaparken üzerine damla çikolata, ceviz veya fındıkla süsleyin.


Turtata

3 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
3 haşlanmış patates
Tuz
1 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
Biraz sıcak su
İÇİ:
2 adet ince kıyılmış soğan
250 gr. kıyma
2 çorba kaşığı margarin
1 demet maydanoz
Karabiber
Kırmızı biber

Hamur yoğurma kabına mısırunu, haşlanmış patates (ezilmiş), tuz ve şeker koyup sıcak su ilave ederek hamur yapın. 30 dk. dinlendirin. Bu arada içini hazırlayın. Kıyma, soğan ve margarinle kavurun. Hiç su kalmaymca ateşten alın ve soğutun. Maydanoz, karabiber, kırmızı biber koyup karıştırm. Hamurdan limon büyüklüğünde parça aymn. İçli köfte gibi oyun, içine 1 çorba kaşığı iç koyup kapatın ve yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine birer çay kaşığı tereyağı koyun. 170 derece fırında 25 dk. pişirin.