Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Primula auricula çiçeği

0 yorum


Primula auricula, hafif kokulu ve benzersiz renklerle bezeli, hareli çiçekleri ile tam bir kolleksiyon bitkisidir. Çiçekler yemyeşil yaprakların tam ortasından yükselen sürgünlerin tepesinde öbekler oluşturarak bahar aylarından itibaren açarlar. Açık yeşil pastel renkli yapraklar bu canlı ve göz alıcı çiçeklerle tam bir kontrast oluştururlar.

Donlara tam dayanıklı, kalıcı bir bitki olan Auricula cinsi geçen her sezonla birlikte gelişerek güzelleşir ve ekildiği çiçek tarhını doldurur. Sayısız renk çeşidine sahip karışı içinde kolleksiyoncuların peşinde olduğu " gizabroon, taffeta, piers telfort, bradford, lucky locket" gibi aranan varyetelerin yanı sıra enderde olsa katmerli türlere de rastlamak mümkün.

Dikim yeri :   güneşli veya yarı gölge

Önerilen: Saksı ve çiçek tarhları

Toprak :  nem tutumu yüksek verimli torf + toprak karışımı. Asidik topraklarda iyi gelişim gösterir. Yani toprağınızın içine yaprak çürüntülerinden elde edilen funda torfu katmanız fayda sağlayacaktır.

Büyüme hızı :   orta

Çiçeklenme dönemi :  İlkbahar

Dona dayanıklılık : Tam dayanıklı (max. -15 derece) toprak altı yumrularını kışın donlardan koruyun.

İklim kuşağı :  4-10

Ömrü :  çok yıllık

Dikim ve bakım :

Güneşli ya da yarı gölge, hafif serince alanlarda ve funda torfu ile zenginleştirilmiş asidik ve nemli topraklarda iyi gelişim gösterirler. Dikim yeri iyi seçilmelidir. Uzun yıllar aynı yerden sürmeye devam edeceklerdir. Saksı performansları çok yüksektir.

 Gübreleme :

Primulalar gübrelenmeyi seven bitkilerdir. Her Şubat ayında topraklarına bol bol kompost çiftlik gübresi katarsanız baharda bol çiçek almanızı garantiler.

Zenfide tüm sarkan sepet ve çiçekli saksı bitkilerinde en yüksek performans ve sonuç almak için Akıllı gübreleri öneriyor.Akıllı Granül Gübre ile sezon başında yapacağınız tek bir uygulama sezon boyu bitkinin gelişimini destekler, çiçeklenmesini artırır. Sezon boyu bir daha gübreleme yapmak, gübreleme zamanı takip etmek zorunda kalmayacağınız gibi bugüne dek alamadığınız gerçek sonuçları almanızı garantiler.