Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Sarkan yelpaze çiçeği (scaevola aemula)

0 yorum


Çok kompakt yapılı, iyi ve sağlam dallanan, saksı ortalarınız kısa sürede kaplayarak yayılma gösteren muhteşem yelpaze çiçekli Scaevola çiçeği fidesi. Tek bir mini fide 1 sezonda 30 cm çapında bir saksıyı tamamen doldurur ve yanlardan sarkma yaparak taşar. Konteyner ve saksı düzenlemelerinde gelişimi ile aranjmanları dolgunlaştıran scaevola, arsız çiçekleri ile de saksıya renk katar.

Anavatanı Akdeniz iklimi görülen Avustralya olan bitki, ülkemiz genelinde yaz saksıları süsleyen eşsiz bir çiçektir. Aşırı sıcaklara ve susuzluğa dayanıklı buna rağmen gelişimini sürdürüp çiçeklenmeye devam eden dayanıklı bir bitkidir.

Mini fideden yetiştirilmesi oldukça kolay olan Scaevola, yelpaze çiçeği, parlak renklerle bezeli yelpaze benzeri çiçeklerinden alır adını.

İşe doğru başlamanız ve kolayca yetiştirmeniz için Zenfide de satışta olan bitkileri toprakla kavuşturmanız yeterli.

Dikim yeri :   Bol güneşli

Önerilen: Dış mekan sarkan sepet ve saksılar.

Toprak :  Kaliteli çiçek toprağı. Nem tutumu ve geçirgenliği yüksek.

Büyüme hızı :   Hızlı

Çiçeklenme dönemi :  Bahar ve yaz ayları

Dona dayanıklılık : Donlara karşı dayanıksız

İklim kuşağı :  9-10

Ömrü :  çok yıllık

Dikim ve bakım :


Geçirgenliği yüksek, bahçe toprağına dikimini yapın. Akıllı Granül Gübre ile sezon başında yapacağınız uygulama sezon boyu bitkinin gelişimini destekler, çiçeklenmesini artırır. Budama yapmayınız. Geçen çiçeklerini temizlemenize gerek yoktur, hibrit varyetede çiçek temizliği istemeden çiçeklenmeye devam eder. Dikim alanı toprağı ağır ve killi ise mutlaka dere kumu ve çakıl karıştırıldıktan funda torfu takviyesi yapınız. Akıllı gübre ile desteklenmiş torfta yetiştiricilik mümkündür.