Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Bitkiler Üzerinde Deneyler

0 yorum
Son 2 yıldır Seralarda ve farklı özelliklerde, 20 den fazla farklı ışık dalga boyu ve spektrum kombinasyonlarda yapılan test ve değerlendirmeler sonucunda, Bitki yetiştirme de verimlilik olarak  %60 artış, enerji sarfiyatında %80 ekonomiklik gibi değerlerin üzerinde ciddi sonuçlar elde edilmiştir.

Soğuk, yağışlı ve kapalı geçen günlerde ışık yetersizliği yüzünden seralarda gerektiği gibi verimlilik oluşmamasından, Led bitki yetiştirme lambalarına olan ihtiyaç  ortaya çıkmıştır.

Bu arada başka yerlerde de gözlemlemlenen bitki yetiştirme ışıkları, özellikle led bitki yetiştirme ışıkları konusunda bir hayli yanlış bilgi ve deneyimler var.
Unutmayalım ki, her bitki ve yetiştirme alanına göre farklı özelliklerde ışık gereksinimi bulunmaktadır.


Seralar ve büyüme odaları için LED aydınlatma faydaları şunlardır:
  •  enerjide yüzde 70 azalma geleneksel aydınlatma ile karşılaştırıldığında
  •  Mavi, kırmızı ve uzak-kırmızı dalga boyları Spektrumu kontrolü
  •  Sağlıklı bitkiler ve herbisit ihtiyacının azaltılmasıdır
  •  Bitkiler üzerinde daha az ısı stresi
  •  Azaltılmış ısı ve daha az kompresör bakımı
  •  Azaltılmış sulama
  •  Işık frekanslarının kontrolü sayesinde artan gıda üretimi



Aşağıda kuraklığa bağlı kök gelişi denemelerini görmektesiniz (buğdayda ve figde yapılmıştır)



Mikro dalgada kaynatılmış su ile normal kaynatılmış suyla bitki yetiştirmenin etkileri








Bitkilerin neye ihtiyaç duyduğu deneyi
Besinler bir bitkinin ihtiyaç duyduğu  elementlerin kimyasal formulü olarak kabul edilir. Örnek: Ca + , NO 


Silikatlar
Bitki proteinleri ve bazı vitamin sentezi yapı gereklidir. Silikatlar böceklere karşı bitkileri korumak hayati bir unsur olarak işlev ve bitki hücreleri güçlendirmek ve metabolizma ile yardımcı olarak mantar saldırı.

 Kalsiyum
 Normal hücre bölünmesi için bitkiler tarafından ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ağır meyve (kabak) ile vurguladı, özellikle hücre duvarları bir bileşenidir ve güçlü sapları korumaya yardımcı olur.

 Magnezyum
Fotosentez için gerekli yeşil klorofil önemli bir bileşenidir. Onlar fosfor yararlanabilirler önce Tesisleri magnezyum gerekir.

 Demir
Büyümesini düzenleyen ve teşvik etmek için bitkiler tarafından ihtiyaç duyulmaktadır. Bu, kloroplastlar, klorofil içeren hücrelerin fonksiyonu açısından özellikle önemlidir.
 Potasyum
Bitki sapları güçlendirir ve aşırı azot ile indüklenen stres dengelenmesine yardımcı olur.

 Fosfor
Hücre bölünmesi ve bitkilerin büyüme ucu gelişimi için gereklidir. Bu fidan ve genç bitkiler için hayati önem taşımaktadır.

 Minplus Trace mineralleri

Minplus ince bir toz toprak artırıcıdır. Bu volkanik aktivite lav akıntıları Atherton ve Innisfail nehir vadileri Örtüldüğünde oluşan Bu bazaltlar alkali ve toprak alkali elementler açısından zengindir ve bazalt içindeki mineralleri silikatlar, kalsiyum, magnezyum, demir, potasyum, fosfor ve makro ve mikro bir dizi elementler içerir.

Trace mineralleri bitki sağlığı için gerekli olan, ancak büyük miktarlarda gereksinim duyulmayan elementlerdir. Bunlar bakır, çinko, molibden ve benzeri gibi mikro besinler  içerir.Genelde tavuk gübresi şeklinde azotlu gübre verilebilir.  Bahçenizde yetişen sebze doğru besinleri verirseniz bunları yediğinizde  fayda verecektir. Sağlıklı insanlar sağlıklı sebze yiyin.

Brassica napus Bitkisi normal tork 44 gün ihtiyarlık belirtileri gösteriyor

Brassica napus Bitkisi Maden Atıklarında 44 gün bitkiler hayatta ama gelişim sıfır

Brassica napus Bitkisi Mineralleri ve tavuk gübresiyle karışım 44 gün diğerleriyle karşılaştırıldığında sağlıklı bitki gelişi nasıl olduğu gözlenmiştir. 


LABORATUAR ORTAMINDA 'KUR'AN MUCİZESİ


Antalya Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden bir öğrencinin hazırladığı proje, aslında TÜBİTAK’ın betimlediği amaca hizmet ediyordu. Öğrenci kendi ilgi alanından ya da ilgilenmek zorunda bırakıldığı alandan bir konu seçmiş ve bunu bilimle “birleştirmişti”. Öğrencinin hazırladığı projenin adı: “Canların Gıdası Kur’an-ı Kerim Projesi”

Projenin amacı: Gürültü kirliliğinin canlılar üzerinde bıraktığı olumsuz etkiyi araştırmak.

Öğrenci projesini hazırlarken, ses geçirmeyen yalıtımlı üç kaba üçer adet fasulye tohumu ekti.

Birinci kapta bulunan fasulyelere bir hafta süresince “dünyaca ünlü hafızlar Mustafa İsmail, Abdüssamed’in” sesinden Kur’an dinletildi. Öğrenci de kendi sesinden bitkiye Kur’an okudu.

İkinci kaba kulakları rahatsız eden müzik sesi verildi.

Üçüncü kaptaki fasulyeye hiçbir ses verilmedi.

Bir hafta sonra Kur’an dinletilen fasulyenin boyu 33 santime kadar çıktı.

Sessiz ortamda büyüyen fasulyenin boyu 11 santimde kaldı.

Kulağa rahatsızlık veren ve içinde karamsar sözler bulunan şarkılar dinletilen fasulyede çimlenme gözlemlenmedi.

Ulaşılan sonuç: Kur’an dinletilen bir bitki diğer iki bitkiye göre üç kat daha fazla büyüdü.

Projenin amacının kulak tırmalayıcı seslerin canlıların üzerindeki negatif tesirini göstermek olduğunu belirten öğrenci, güzel ses ve Kur’an ayetlerinin bitkiler üzerinde pozitif etkisi olduğunu bunu da laboratuar ortamında ispatladıklarını söyledi.

Kaynak:http://www.yurtgazetesi.com.tr/teknoloji/tubitak-fuarinda-kuran-mucizesi-h35623.html

BİTKİLERE İYİ GELEN ŞEY TİTREŞİM

2007 yılında, Penn State Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada ise olayın sebebi anlaşılmıştı. Bitkiler, tahmin edildiği gibi sesleri “algılayarak” tepki vermiyor. Bitkilere “iyi gelen” şey, sesin içeriği değil, titreşimleri. Ses kaynağının titreşimleri arttıkça, bitkinin içerisinde gerçekleşen ozmos, kapiler faaliyetler, vb. hızlanmakta, böylece daha hızlı fotosentez yapılabilmekte. Bu sayede, titreşimlerin varlığı, hiç olmamasından daha iyi. Ancak titreşimlerin “içeriği” (müzik, iyi konuşma, küfür, vs.) hiç fark etmiyor.

Ayrıca, bitkilerle konuşulduğu hatta yakınında bulunulduğu sürece ağızdan ve burundan karbondioksit salınır. Bu sayede, bitkinin yakın çevresindeki karbondioksit derişimi, dolayısıyla fotosentez hızı artar. Bu durum bitkinin büyümesine katkı sağlar.

Buradan da Antalya Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisinin yanlış bir yol izlediği ve danışman öğretmeninin kılavuzluk etmediği ortaya çıkıyor. Oysa ki bilim projesi hazırlarken basit bir araştırma yapılsaymış, projenin sonucunun laboratuar ortamında ispatlanmış bir “Kur’an mucizesi” olmadığı anlaşılırdı.




Hidrojen Sülfür İle 2 Haftada fasulye üzerinde 
önemli ölçüde hızlı büyüme
Tabi diyeceksiniz insanı öldürecek  bu maddenin düşük dozlarda kullanılması gerekiyor.Tüm bitki gelişimini etkileyen bu deney rastlantı sonucu bulundu.Ürün verimi neredeyse 2 katına yükseltmiştir.


Tohum Çimlendirme Deneyleri