Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Osmaniye Yöresel Yemekleri

0 yorum

Sultan Dolması

Malzemeler:
10 adet orta boy dolmalık biber
Yarım su bardağı tahin
2 su bardağı dövülmüş yer fıstığı
1 su bardağı yeşillik (doğranmış nane maydanoz taze sarımsak)
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Sos için:
1 çay bardağı tahin
2 adet limon suyu
Yeteri kadar tuz
5-6 diş sarımsak (dövülmüş)
1 kahve fincanı su

Biberleri temizleyin, kaynar suya atın. 3 dakika süreyle kaynatın ve süzün. Biberleri soğuk suya alın ve tekrar süzün. Yer fıstığı ve 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavurun. Soğuyunca tahin, tuz, 1 limon suyu ve yeşilliği ilave edip, karıştırın. Sosun Hazırlanışı: Tahin, tuz, bir limon suyu ve sarımsağa su ekleyip sosu hazırlayın. Dolmaları servis ederken üzerine dökün.

Süllüm


Malzemesi:
1 kg ıspanak
1 kaşık tuz
1 kg yoğurt
1 baş sarımsak

Yapılışı:
Ispanak iyice kaynatılarak süzekte süzülür. Daha sonra sarımsaklı yoğurt karıştırılır. Sonra yoğurt ile soğumuş ıspanak karıştırılarak tuz ilave edilir. Yenmeye hazırdır.

Tereyağlı Kuymak


Malzemesi:
Yeteri kadar un
Tereyağ, Pekmez
Su, Tuz

Yapılışı:
Tencereye bir litre kadar su konulur. İçine tuz atılır. Su kaynatılır.Suyun içine un yavaş yavaş konmaya başlanır ve un iyice hamur haline getirilir. Sonra tereyağı eritilir. İçine pekmez konulur. Tekrar hamur bir tabağa koyarak onu yani hamurun içi hamur şeklinde açılır. Tereyağ konulur ve servis yapılır.

Söğürme


1 kg patlıcan
1 kg soğan
1 kg yeşil biber

Bu malzemeler közde pişirilir. Daha sonra ufak,ufak doğranır. Ekşi, tuz ve biber ilave edilerek karıştırılır.