Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Şeftali çeşitleri

0 yorum








FLODASUN

Ağacı yarı dik ve kuvvetli gelişir.akdeniz bölgesinde Mayıs ayının 3. haftasında olgunlaşır. Ortalama meyve ağırlığı 120 gr.dır. meyve eti sarı renkte çekirdek ete bağlı, ağaç verimi çok iyidir. Kış soğuklama isteği 250 saattir.Akdeniz bölgesi sahil şeridine tavsiye edil,ir. Kendine verimli bir çeşittir.

EARLY AMBER

Ağacı yaygın ve kuvvetli gelişir. Akdeniz bölgesinde Mayıs ayının 4. haftasında olgunlaşır. Ortalama meyve ağırlığı 150 gr. dır. Meyve eti sarı renkte, çekirdek ete bağlı ağaç verimi çok iyidir. Kış soğuklama isteği 150 saattir. Akdeniz bölgesi sahil şeridine tavsiye edilir. Kendine verimlidir.

SPRİNGTİME

Ağacı yarı dik ve orta kuvvette gelişir,verimlidir. Rethaven çeşidinden 34 gün önce olgunlaşır. Meyvesi basık ortalama ağırlığı 90 gr. dır. Meyve sarı zemin üzerine bir tarafı kırmızıdır. Meyve eti beyaz sulu, lifli çekirdek ete bağlıdır. Kış soğuklama isteği 650 saattir. Sahil şeridi dışındaki Akdeniz bölgesi için tavsiye edilir. Kendine verimlidir.

PRECOCİSSİMA

Ağacı dik ve çok kuvvetli gelişir, verimlidir. Rethaven çeşidinden 32 gün önce olgunlaşır. Meyvesi basık, ortalama ağırlığı 100 gr.dır.meyve yeşilimsi sarı zemin üzerine koyu kırmızı renktedir. Meyve eti yeşilsi beyaz, orta derecede sulu, az ekşi, çekirdek ete bağlıdır.Ege, Marmara, Kuzey geçit ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için tavsiye edilir. Kendine verimlidir.

EARLY RED

Ağacı yaygın ve çok kuvvetli gelişir, oldukça verimlidir. Rethaven çeşidinden 25 gün önce olgunlaşır. Meyve basık, ortalama ağırlığı 125 gr. dır.meyve sarı zemin üzerine koyu kırmızı renktedir. Meyve eti sarı ince dokulu ,tatlı, lezzetli ü, çekirdek ete bağlıdır. Kış soğuklama isteği 850 saattir. Ege ,Marmara, Kuzey geçit, Güney Doğu Anadolu ve Akdeniz'in iç kesimlerine tavsiye edilir. Kendine verimlidir.

BLAZİNG GOLD

Ağacı yaygın ve kuvvetli gelişir, verimlidir. Rethaven çeşidinden 20 gün önce olgunlaşır. Meyve basık, ortalama ağırlığı 143 gr. meyvesi koyu sarı zemin üzerine akıtmalı kırmızı renkte, meyve eti sarı, ince dokulu, tatlı, aromalı, çekirdek ete bağlıdır. Marmara ve Kuzey geçit bölgelerine tavsiye edilir. Kendine verimlidir.

MERRİLL GEM FREE

Ağacı yarı dik ve kuvvetli gelişir. Verimlidir. Rethaven çeşidinden 15 gün önce olgunlaşır. Meyve basık ortalama ağırlığı 197 gr.dır. meyvesi koyu sarı zemin üzerine akıtmalı koyu kırmızı renkte meyve eti sarı orta derecede sulu, ince dokulu aromalı, çekirdek ete bağlıdır. İlk bahar geç donlarına dayanıklıdır. Marmara ve Kuzey bölgelerine tavsiye edilir. Kendine verimlidir.

CARDİNAL

Ağacı yarı dik ve kuvvetli gelişir., verimlidir. Rethaven den 15 gün önce olgunlaşır. meyve basık, ortalama ağırlığı 161 gr. meyvesi koyu sarı zemin üzerine sıvama kırmızı renkte meyve eti sarı ince dokulu orta derecede sulu, tatlı, çekirdek ete bağlıdır. İkiz meyve yapma eğilimindedir. Kış soğuklama isteği 950 saattir. Ege ve Güney Doğu Anadolu ve Akdeniz'in geçit bölgelerine tavsiye edilir. Kendine verimlidir.

DİXİRED

Ağacı yaygın ve kuvvetli gelişir, verimlidir. Rethaven çeşidinden 12 gün önce olgunlaşır. Şekli basık ortalama ağırlığı 175 gr. dır. Meyvesi koyu sarı üzerine akıtmalı kırmızı renkte meyve eti sarı, az lifli, orta derecede sulu, tatlı, çekirdek ete bağlıdır. Kış soğuklama isteği 1000 saattir. Yetiştiriciliği Ege, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz'in geçit bölgeleri için tavsiye edilir. Kendine verimlidir.

STARKİNG DELİCİOUS

Ağacı yarı dik ve kuvvetli gelişir,çok verimlidir.Redhaven çeşidinden 11 gün önce olgunlaşır.meyve yuvarlak hafif uzunca ağırlığı 184 gr. meyvesi sarımsı yeşil zemin üzerine parçalı açık kırmızı, meyve eti sarı, orta derecede sulu, tatlı çekirdek ete bağlıdır.Soğuklama isteği 850 saattir.Ege Marmara kuzey ve Güney geçit ,Güneydoğu Anadolu bölgesi için tavsiye edilir Kendine verimlidir.

CORONET

Ağacı yarı dik ve çok kuvvetli gelişir,verimlidir.Redhaven çeşidinden 4 gün önce olgunlaşır.meyve yuvarlak ortalama 156 gr meyvesi ince dokulu ,sarı zemin üzerine sıvama açık kırmızı renkte meyve eti sarı, sulu ,az ekşi aromalı,çekirdek etten oldukça ayrı nakliyeye dayanıklıdır.Kış soğuklama isteği 750 saattir. Marmara ve kuzey geçit bölgeleri için tavsiye edilir, kendine verimlidir.

REDHAVEN (R-1)

(Bölgemizde mahalli ismi polis şeftalisi ) Ağacı yarı dik ve kuvvetli gelişir,çok verimlidir.Yalova da temmuz ortalarında olgunlaşır.Meyve yuvarlak ortalama ağırlığı 185 gr. Meyve sarı zemin üzerine akıtmalı koyu kırmızı renkte meyve eti sarı ince dokulu , tatlı, aromalı,çekirdek etten oldukça ayrı ve nakliyeye dayanıklıdır.Kış soğuklama isteği 950 saattir.Ege Marmara Kuzey ve güney geçit ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için tavsiye edilir Kendine verimlidir.

WASHINGTON

Ağacı yaygın ve kuvvetli gelişir.çok verimlidir. Rethavenden 7 gün sonra olgunlaşır. Meyve yuvarlak ortalama ağırlık 208 gr. meyve sarı zemin üzerine akıtmalı koyu kırmızı renkte, meyve eti sarı, sulu ,ince dokulu ,tatlı, aramalı, çekirdek etten ayrı vesoğuklara dayanıklıdır. Kış soğuklama isteği 950 saattir. Marmara ve kuzey geçit bölgelerine tavsiye edilir, kendine verimlidir.

GLOHAVEN

Ağacı yarı dik ve kuvvetli gelişir.oldukça verimlidir. Rethavenden 14 gün sonra olgunlaşır. Meyve basık ortalama 212 gr. meyve sarı zemin üzerine parçalı açık kırmızı, meyve eti sarı, sulu, ince dokulu,lezzetli çekirdek etten ayrılır. Kış soğuklama isteği 850 saattir. Ege, Marmara, Kuzey ve Güney geçit ve Güney doğu Anadolu bölgelerini tavsiye edilir. Kendine verimlidir.

REDGLOBE

Ağacı yarı dik ve kuvvetli gelişir, verimlidir. Redhavenden 14 gün sonra olgunlaşır. Meyve yuvarlak ortalama ağırlığı 215 gr. meyve sarı zemin üzerine parçalı kırmızı,meyve eti sarı renkte az sulu, ince dokulu tatlı, aromalı, çekirdek etten ayrılır. Kış soğuklama isteği 850 saattir. Ege ve Güney Doğu Anadolu Bölgeleri için tavsiye edilir. Kendine verimlidir.

LORING

Ağacı yarı dik ve orta kuvvette gelişir, verimlidir. Rethavenden 17 gün sonra olgunlaşır. Meyvenin ortalama ağırlığı 204 gr. meyve sarı zemin üzerine parçalı açık kırmızı sarı etli, sulu, ince dokulu,tatlı,lezzetli çekirdek etten ayrı ve yola dayanıklıdır. Kış soğuklama isteği 800 saattir. Ege, Marmara, Kuzey geçit ve Güney Doğu Anadolu bölgelerine tavsiye edilir. Kendine verimlidir.

MADİSON

Ağacı yaygın ve orta kuvvette gelişir, çok verimlidir. Rethavenden 24 gün sonra olgunlaşır. Meyve basık ortalama 146 gr. sarı zemin üzerine sıvama koyu kırmızı, meyve eti sarı, sulu, ince dokulu, tatlı, aromalı, yarma ve ilk bahar geç donlarına dayanıklıdır. Soğuklama isteği 850 saattir. Marmara ve kuzey geçit bölgelerine tavsiye edilir. Kendine verimlidir.

CREST-HAVEN

Ağacı yarı dik ve kuvvetli gelişir.ve oldukça verimlidir. Rethavenden 26 gün sonra olgunlaşır. Meyve basık ortalama 248 gr. meyve sarı zemin üzerine akıtmalı koyu kırmızı renkte, sarı etli, sulu, tatlı, lezzetli ve yarmadır. Kış soğuklama isteği 850 saatir. Ege, marmara,Kuzey geçit ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine tavsiye edilir. Kendine verimlidir.

BLAKE

Ağacı yaygın ve kuvvetli gelişir çok verimlidir. Rethavenden 29 gün sonra olgunlaşır. Meyve yuvarlak ortalama 186 gr. meyve sarı zemin üzerine akıtmalı koyu kırmızı renkte, sarı etli, sulu, tatlı, lezzetli ve yarmadır. İlk bahar geç donlarına çok dayanıklıdır. Kış soğuklama isteği 750 saattir. Marmara ve Kuzey geçit bölgelerine tavsiye edilir kendine verimlidir.

J.H. HALE

Ağacı yarı dik ve kuvvetli gelişir. Verimlidir. Rethavenden 30 gün sonra olgunlaşır. Meyve yuvarlak ortalama 237 gr. meyve sarı zemin üzerine sıvama koyu kırmızı eti sarı, sulu, ince dokulu, aromalı, yarma ve nakliyeye dayanıklıdır. Kış soğuklama isteği 900 saattir. Ege, Marmara, Kuzey geçit ve Güney Doğu Anadolu bölgelerine tavsiye edilir. Kendine kısırdır. Diğer bütün çeşitler tozlayıcı olarak kullanılır.

JEFFERSON

Ağacı yarı dik ve kuvvetli,gelişir, verimlidir.Rethavenden 32 gün sonra olgunlaşır. Meyve basık ortalama 151 gr. meyve sarı zemin üzerine akıtmalı koyu kırmızı renkte, sarı etli, orta derecede sulu, az lifli az ekşimsi yarmadır. İlk bahar geç donlarına ve kış donlarına dayanıklıdır. Marmara ve kuzey geçit bölgelerine tavsiye edilir.kendine verimlidir.

SHIPPER'S LATE RED

Ağacı yaygın ve çok küvvetli gelişir. Oldukça verimlidir. Rethavenden 34 gün sonra olgunlaşır. Yalovada 20-30 Ağustosta olgunlaşır. Meyve yuvarlak ortalama 240 gr. meyve yeşilimsi sarı üzerine akıtmalı kırmızı renkte, eti sarı, sulu, az lifli, az ekşimsi, yarmadır. Soğuklama isteği 850 saattir. Marmara ve kuzey geçit bölgelerine tavsiye edilir. Kendine verimlidir.

RİO-CSO-GEM

Ağacı yaygın ve çok kuvvetli gelişir. Oldukça verimlidir. Rethavenden 39 gün sonra olgunlaşır. Yalovada 30 Ağustos-7 Eylülde olgunlaşır. Meyve yuvarlak ortalama 196 gr. sarı zemin üzerine akıtmalı koyu kırmızı, sarı etli, orta derecede sulu,az lifli, az ekşi yarma ve yola dayanıklıdır. Kış soğuklama isteği 900 saattir. Marmara ve Kuzey geçit bölgelerine tavsiye edilir. Kendine verimlidir.

MONREO

Ağacı yaygın ve kuvvetli gelişir, verimlidir. Rethavenden 45 gün sonra olgunlaşır. Yalovada 5-15 Eylülde olgunlaşır. Meyvesi basık ortalama 244 gr. meyve sarı zemin üzerine sıvama koyu kırmızı renkte sarı etli orta derecede sulu, az lfli, tatlı, yarma ve nakliyeye dayanıklıdır. Kış soğuklama isteği yüksektir. Marmara ve kuzey geçit bölgelerine tavsiye edilir. Kendine verimlidir.

SANAYİYE UYGUN ŞEFTALİ ÇEŞİTLERİ

Escarolita,Vesuvio,Shasta,Vivian,Andross, Klamt, Sudanella, Carolyn, Halford, sarıpapa.

KURUTMALIK ŞEFTALİ ÇEŞİTLERİ

Lowel, Muir'dir.


NEKTARIN (TÜYSÜZ ŞEFTALİ ) ÇEŞİTLERİ

CHEROKEE

Ağacı yarı dik ve kuvvetli gelişir, oldukça verimlidir. Redhaven den 4 gün önce olgunlaşır.Meyve beyzi ortalama 133 gr. dır. Meyve tüysüz sarı zemin üzerine sıvama koyu kırmızı, eti sarı sulu, ince dokulu, az ekşi, çekirdek ete yarı bağlıdır.Marmara ve yarı geçit bölgelerine tavsiye edilir kendine verimlidir.

INDEPEDENCE

Ağacı yayvan ve orta kuvvette gelişir, verimlidir. Radhaven den 10 gün sonra olgunlaşır. Meyvesi kalp şeklinde ortalama 118 gr. dır. Meyve tüysüz, sarı zemin üzerine sıvama koyu kırmızı renkte, sarı etli sulu lifli, az ekşi, çekirdek ete bağlıdır. Marmara ve Kuzey geçit bölgelerine tavsiye edilir kendine verimlidir.

NECTARED 4

Ağacı yarı dik ve kuvvetli gelişir, verimlidir. Redhaven den 12 gün sonra olgunlaşır meyve basık ortalama 108 gr. Meyve tüysüz sarı zemin üzerine sıvama koyu kırmızı renkte, sarı etli sulu lifli, az ekşi, çekirdek ete bağlıdır. Marmara ve kuzey geçit bölgelerine tavsiye edilir kendine verimlidir.

NECTARED 6

Ağacı yarı dik ve orta kuvvette gelişir., verimlidir. Redhaven den 19 gün sonra olgunlaşır meyve yuvarlak ortalama 92 gr. dır. Meyve tüysüz ,sarı zemin üzerine parçalı koyu kırmızı renkte, meyve eti sarı, lezzetli, yarmadır. Marmara ve Kuzey geçit bölgelerine tavsiye edilir. Kendine verimlidir.

CAVALİER

Ağacı yarı dik yuvarlak ve çok kuvvetli gelişir, çok verimlidir. Redhaven den 22 gün sonra olgunlaşır. Meyve beyzi, ortalama 88 gr. dır. Meyve tüysüz sarı zemin üzerine sıvama kırmızı renkte, meyve eti sarı, orta derece sulu, ince dokulu, tatlı, çekirdek etten ayrıdır. Marmara ve Kuzey geçit bölgelerine tavsiye edilir. Kendine verimlidir.

NECTARED 8

Ağacı yarı dik yuvarlak ve kuvvetli gelişir, verimlidir. Redhaven den 28 gün sonra olgunlaşır, meyve yuvarlak, ortalama ağırlığı 88 gr. meyve tüysüz, sarı zemin üzerine sıvama koyu kırmızı renkte meyve eti sarı orta derecede sulu, ince dokulu, az lifli, yarmadır. Marmara ve Kuzey geçit bölgelerine tavsiye edilir. Kendine verimlidir.

Galaxy Peach Tree

Şahane "çörek" şeftali,  beyaz etli, hafif basık meyve  zevkli bir  bahçe için ve Çok daha büyük ve daha lezzetli.Galaxy tam güneş ve kumlu topraklarda normal hızla büyür. Döllenme için ikinci bir ağaca ihtiyaç duyar.
Cins       Prunus
Tür         persica
Çeşitlilik               Galaksi
Öğe Formu         Bareroot
Bölge    5-9
Sezon Bloom     Erken Bahar - Geç Bahar
Alışkanlık             Dik
Bitki Yükseklik   12 ft - 15 ft
Boyutu Bloom   1
Ek Özellikleri      Yenilebilir, Parfüm
Bloom Renk       Pembe
Sezon Bloom     Bahar
Işık Koşullar        Tam Güneş
Nem Koşullar    Nemli, iyi drene
İlgi Sezon            Bahar
Toprak Tolerans               Normal, tınlı
Kullanım              Sınır, Mutfağı, Süs, Numune

Kısıtlamalar        Kanada, California, Hawaii, Oregon, Porto Riko