Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Kadife (tagetes marigolds) Çiçeği

0 yorum





Zahmetsiz oluşu ve gösterişli çiçekleri nedeniyle, sevilen bir yaz bitkisidir. Çeşitleri günden güne artan kadife çiçekleri, çok uzun ömürlüdür.
 TOPRAK: Kadife, toprak açısından fazla nazlı değildir. Geçirgen ve verimli toprak sever. Organik maddece zenginleştirilmiş, iyi işlenmiş her tür toprakta yetişir. Mutlu olması için toprağı suyu tutabilecek şekilde olmalıdır.
 BAKIM: Dik büyüyen, etrafa hoş koku yayan, otsu, tek yıllık bir bitkidir. Güneş ya da yarı gölgede sağlıklı gelişir. Bakımı çok kolay olan kadife çiçeği, tarhlara ve bordürlere çok yakışır. Hemen her yerde rahatlıkla yetişir. Aşırı sulama ve fazla gübre kullanımı bitkinin yeşile kaçmasına neden olur ve çiçek açmasını geciktirir. Yüksek boylu olan çiçeklere daha fazla su verebilirsiniz. Solan çiçeklerin kesilmesi çiçeklenmeyi arttırır. Kadife çiçeği yapraklarının keskin bir kokusu vardır. Bu koku bazen rahatsız edici olabilir. Ama sebze bahçelerine dikildiği zaman birçok zararlıyı bahçeden uzak tutmayı başarır. Ayrıca çiçekler sebze bahçesine farklı bir güzellik katar. Çiçeklenme bittikten sonra bitki yerinde bırakılmamalı, mutlaka sökülmelidir.
ÜRETİM: Kadife, bol tohum veren bir bitkidir. Bu tohumlar mart ayında bahçeye serpilir. Yerinde büyütülebilir ya da çıkan fideler başka yerlere şaşırtılır.
ÇİÇEKLERİ: Yaz başından sonbahar sonuna kadar çiçekli kalır. Çiçekleri, 5-10 santimetre aralıklarla dikebilirsiniz. Bu çiçekler, sarı, turuncu, kızıl ya da kırmızımsı kahverengi olur. Arada sizi şaşırtabilir. İki rengini bir arada taşıyan ya da beyaz, krem rengi çiçekler açan kadifeler de görebilirsiniz.


Hakkında: Yaz ortasından başlayarak sonbahar ortasına dek çiçeklenen Kadife çiçeği türüdür. Daha küçük çiçeklenen Fransız türlerinin aksine, Afrika Kadife çiçekleri iri açarlar. Zengarden karışımı bu gösterişli çiçeğin portakal, altın ve parlak sarı katmerli varyetelerinden oluşmaktadır.
Her türlü toprakta çok kolay yetiştirilebilen tür, kolay çimlenir ve kısa sürede fidelenir. Her fide ortalama 30 cm çapa ulaştığından fideler bahçeye mesafeli ekilmelidir. Geleneksel ve tek yıllık olan varyetenin tohumlarını toplamak için, çiçeğin sap üzerinde kurumasına izin verdikten sonra göbek kısmında oluşan tohumları çekerek alın. Serin ve kuru ortamda ışık görmeden bir sonraki sezona saklayabileceğiniz bu tohumlardan yeniden ekim yapabilirsiniz.

Ekim:Bahar aylarından yaz başına dek ekimi yapılabilir.
Bakım: Kolay. En iyi performans için, drenajlı , humusça zengin toprakta tam güneş altında yetiştirin.
İdeal:Çiçek tarhları, geniş saksılar, bordürler, küçük ya da geniş bahçe yetiştiriciliğine uygun.


Çimlendirme Resimleri