Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Artvin Yöresel Yemekleri

0 yorum

Laz Böreği

Hamuru için:
1 adet yumurta
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Aralarına sürmek için:
2-3 çorba kaşığı tereyağı
Muhallebi için:
1 litre süt
5 adet yumurta
1 su bardağı un
Bir tutam karabiber
150 gram tereyağı
1 paket vanilya
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Şerbeti için:
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su

Öncelikle hamur için yumurta, süt, sıvıyağ ve kabartma tozunu yoğurma kabına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Hamuru 14 eşit bezeye ayırın ve her birini baklava hamuru inceliğinde açın. Orta büyüklükte bir fırın tepsisine, açtığınız 7 adet yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek, kenarlardan taşacak şekilde üst üste yerleştirin. Muhallebi için sütü tencereye alın ve yumurta ekleyip, çırpın. Un ilave edip, çırpmaya devam edin. Karabiber ve tereyağı ekleyip, koyu bir kıvama gelene kadar karıştırın. Tencereyi ocaktan alın ve vanilyayı ekleyin. Ilındıktan sonra tepsideki yufkanın üzerine boşaltın. Kalan 7 adet yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste tepsiye yerleştirin. Kenarlardan taşan yufkayı üzerine kapatın. Üzerine fırça ile çırpılmış yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Ilındıktan sonra tatlının üzerine gezdirin ve dilimleyerek servis yapın.



Çimçar

2 demet çimçar (ısırgan otu)
1 çay bardağı un
2 su bardağı yoğurt
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı pilavlık bulgur
1 çay bardağı su
1 adet domates
Tuz
Servis için:
Yoğurt

Ayıklayıp yıkadığınız ısırgan otunu kıyın. Acısının ve yakıcı tadının çıkması için çırpılmış un ve yoğurtlu karışımın içinde bir gece bekletin. Ertesi gün yıkayın ve süzgeçten geçirin.
Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Isırgan otu, yıkanıp süzülmüş bulgur ve suyu ekleyin. Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayın ve tencereye katın. Tuzunu ayarlayın ve kısık ateşte 15 dakika pişirin. Yoğurtla birlikte servis yapın.

Motrella


Yarım kg taze fasulye
Yeteri kadar su
1 demet taze soğan
1 adet kıyılmış soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Tuz

Ayıklanmış, ortadan ikiye kırılmış taze fasulyeyi tencereye alın ve üzerine çıkacak kadar su ekleyip, haşlayın. Suyunu süzün ve içine iri kıyılmış taze soğan, soğan, zeytinyağı, ceviz ile tuz ekleyip, karıştırın. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.