Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Adenium (Çöl Gülü)(Ağaç- bonsai uygulamalarına uygun)

2 yorum


     Adenium; sukkulent yapıda bir bitkidir. Kuraklığa uzun süre dayanabilir. Bunu gövdesinde depoladığı su ile yapar.
     Adenium çöl gülü tohumu. Adenium ( Apocynaceae ), Türkiye‘ de bilinen adıyla Çöl Gülü. Hızla gelişip, büyüyen, gövdesi şekillenebilen ve baharla başlayıp yaz dönemince çiçeklenen succulent türü bir bitkidir. Dış mekanda çiçeklenen bitki, iç mekanda da yaşayabilir. Çabuk yetişmesi, kolay şekillenmesi ve daha ekildiğinin yılına çiçek açması nedeni ile hem teras ve bahçelerde, hem de bonsai olarak saksılarda kolaylıkla yetiştirilebilir. Bonsai ile yeni tanışanlar ve tanışmak isteyenler için ideal ve kolay bir bitkidir.

    Geçirgen toprak ihtiyacı, bitkinin tüm güzelliğini ortaya seren görkemli kök yapısının sağlığı açısından önemlidir. Özel Adenium toprak karışımını, hem çimlendirme esnasında hem de saksı içinde yetiştirme sırasında kullanabilmeniz için toprak bölümümüzde satışa sunduk.

    Yine yeni başlayanlar için, bu kez tüm yetiştirme ve çimlendirme bilgilerini satın almadan okumanız ve aynı zamanda resimleri ile görebilmeniz için, dükkan sayfalarına "Adım adım nasıl Adenium nasıl yetiştirilir? " sayfası ekledik. Çünkü sağlıklı ve taze Adenium tohumlarımız; "Ben daha tohumdan hiçbirşeyi yetiştiremedim." diyen, biraz da sabırsız bitki sevdalıları için kaçırılmayacak bir fırsat.

Ekim zamanı : Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Her mevsim
Dikim yeri   : İç mekan, Kaya bahçesi, Saksıya uygun
Özelliği         : Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Yaz kış yeşil, Çok yıllık, Bonsai yapımına uygun, Az bakım ister
İklim ve konumu : Güneşli, Sahil kesimi, Kuraklığa dayanıklı, Dona dayanıksız, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : Yaz
Çiçek rengi         : Sarı, Siyah / koyu mor, Turuncu, Kırmızı, Fuşya, Eflatun, Beyaz, Çift renk, Karışık renkli, Mavi, Mor, Pembe
Türüne göre         : saksı ve çiçek tarhı












2 comments

7 Temmuz 2016 10:41

Dünyada tek candan arkadaş tek dost ciçeklerdir cok pahali olmasaydi muhakkak alirdim ama pahalidir..😕

Reply
10 Temmuz 2016 22:26

bir çiçeğin değeri kişinin ona verdiği emeğin karşılığıdır yoksa onun değerine gücümüz yetmez

Reply
Yorum Gönder