Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Afyon Yöresel Yemekleri

0 yorum

Afyon Lokumu

100 Gr Sana Mutlu Aile
1 Bardak süt
2 Su Bardağı iri dövülmüs ceviz
1 Paket vanilya sekeri
4 Fincan un
1 Litre süt
1 Paket krem santi
1 Su Bardağı seker
2 Su Bardağı hindistancevizi

Un bir tencereye konulur, azar azar süt ilave edilerek iyice karistirilip, ocaga konur, muhallebi kivamina gelmek üzereyken, sekeri ilave edilir, iyice karistirilditan sonra vanilya sekeri ve margarin de ilave edilir, koyu kivamli bir muhallebi olucak, egerki muhallebiniz pütürlü olduysa, mikserle cirpin, o pütürler gidicektir. Dikdörtgen bir firin tepsisine Strec folyoyla kaplayin, üzerine bolca hindistancevizi serpip koyu kivamdaki muhallebiyi tepsiye yayin ve sogumasini bekleyin.Muhallebi soguduktan sonra, 1 paket krem santiyi 1 bardak soguk süt ile iyice cirpin, kivamini alan kremsantiyi sogumus muhallebinin üzerine yayin. Iri dogranmis cevizleri kremsatinin üzerine serpistirin, bir bicak yardimiyla dikdörtgen tepsinin tam ortasindan uzunlamisina kesip iki parmak genisliginde seritler keserek rulo yapin, dövülmüs Antepfistigiyla süsleyip servis yapabilirsiniz.



Sulu Köfte

250 gr yağsız kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
1 adet ufak soğan
10-12 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
Sos için:
1 adet soğan
2 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
5 su bardağı su

Soğan rendelenir, maydanoz kıyılır. Üzerine kuru bulgur, kıyma ve tuz eklenir. Bütünleşene kadar yoğrulur. Şekillendirmeye başlamadan önce ince kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine rende domates, tuz eklenir. Bir kaç dakika çevirdikten sonra sıcak su katılır. Köfte harcından cevizin yarısı kadar parçalar alınır ve minik rulo şekli verilir. Kaynamakta olan suya atılır. Yaklaşık 15 dakika pişirilir.

Afyon Kebabı


1 kg dana kuşbaşı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 adet kebap pidesi
1 çorba kaşığı tereyağı

Kuşbaşı et düdüklüye atılır, 10 dakika kadar kavrulur. Sonra sıvıyağ, tuz ve üzerini geçecek kadar su eklenir. Düdüklünün kapağı kapatılır, tıs sesi duyulunca kısılır ve 15 dakika kadar pişirilir. Bu arada pideler kibrit kutusu gibi doğranır, tavaya konur, tereyağı eklenir. Hafif kızarana kadar çevrilir. Düz servis tabağına aktarılır. Üzerine pişen et, suyundan alınarak konur ve karabiber serpilir.



Cevizli Kesme Baklava

Malzemeler:
2 su bardağı süt
2 su bardağı soğuk su
1 çay bardağı yoğurt
1 paket eritilmiş margarin
2 su bardağı sıvı yağalabildiği kadar un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler:
2 litre su
3 kg. toz şeker
Nohut tanesi kadar limon tuzu

Yapılışı:
Bir kaba süt, soğuk su, yoğurt, eritilmiş margarin konur. Un katılır. Kulak memesi yumaşaklığında hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Parçalar oklava ile ince ve büyük yufkalar şeklinde açılır. Açılan yufkalar biraz bekletilir. Bekletilen yufkaların yarısı yağlanmış baklava tepsisine üst üste konarak döşenir. Üzerine ceviz ekilir. Kalan yufkalar da bunun üzerine yerleştirilir. Baklava şeklinde kesildikten sonra üzerine kızdırılmış sıvı yağ dökülür, fırında pişirilir. Bir tencereye su ve şeker konur. Limon tuzu katılır. 15 dk şerbet kaynatılır. Soğutulmuş şerbet fırından yeni çıkmış olan baklavanın üzerine dökülür.