Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Artık her mevsimde de var tarım haber

0 yorum
Artık 4 Mevsimde de Var


İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik’i ziyaret eden Arapgir Kaymakamı Ercan Turan ve Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu getirdikleri Siyah Köhnü üzümünü ikram ettiler.
Daha önce belli bir süre korunabilen Siyah Köhnü üzümünün, Arapgir soğuk hava depolarında uygulanan özel yöntemlerle tadı ve tazeliği bozulmadan artık dört mevsim korunabildiğini belirten Arapgir Kaymakamı Ercan Turan, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’e de bu üzümden ikram etmek istediklerini belirtti.


Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ise, asit-şeker oranı, tat, aroma ve rengi itibariyle ülkemiz genelinde hem sofralık ve hem de şaraplık olarak geniş pazar bulabilen, pekmez, pestil, kuru üzüm ve oricik (ceviz sucuğu) olarak da değerlendirilen Arapgir’in Siyah Köhnü üzümü, Arapgir soğuk hava depolarında korunarak yılın dört mevsimi tazeliğini korumaktadır, dedi.
Kaynak
www.malatyahaber.com