Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

ARİSTOLOCHİA (ARİSTOLOCHİACEAE) Develi otu/Lohusa otu/Pipo sarmaşığı

0 yorum

Çok yıllık bir sarmaşıktır.
Pelikan sarmaşığı Brezilya’ya özgü, belkide bugüne kadar görülen en etkileyici, en güzel çiçekleri açan nadide bir sarmaşıktır. Dev çiçeklerin muhteşem kadifemsi dokusunun üzeri, aynı bir kumaş gibi beyaz damarlarla dokuludur. Sarılarak yükselen bu sarmaşığın pipoya benzer çiçekleri, üzerine konan böceği kısa süreliğine içine hapsederek polenlerinin çevreye yayılmasını sağlar. Önce yeşil sonra kahveye dönen meyveleri geçtikten sonra, açılarak toprağa tohumlarını dökerler.


Kalp şeklindeki yaprakları, birbirinin ardı sıra dizilerek yoğun bir yeşillik görüntüsü yaratırlar. 5-8 metre kadar uzayabilen pelikan sarmaşığı gölgelik hava akımı olan yerleri sever, doğrudan güneş ışığı sevmez. Güneş almayan aydınlık ağaç altlarınız, balkon ve teraslarınız için en iyi seçim.


Kaynak:By Eyyupk