Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Çorum Yöresel Yemekleri

0 yorum

Çorum Köftesi

125 Gr paket yağ
1 Yemek Kaşığı pulbiber
1 Paket tavuk
3 Adet soğan
1 Paket bulgur
1 Yemek Kaşığı reyhan

Tavuklar kemiklerinden ayrılarak robotta çekilir soğanın kabuğu soyulur robotta çekilir çekilen malzemelere bulgur ve baharatlarda ilave edilerek iyice yoğurulur. Daha sonra yuvarlak şekil verilerek isteğe göre tavada yağlı yada yağsız olarak kızarana kadar iyice pişirilir.


Karaçuval Helvası


1.5 su bardağı un
250 gr margarin
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı leblebi tozu

1. Unu geniş bir tavaya alın. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte unun rengi değişinceye kadar kavurun. Margarini ekleyip una yedirerek kavurmaya devam edin.
2. Pekmezle suyu karıştırın. Kavrulmakta olan una azar azar ekleyin. Hızlıca karıştırın. Helva kıvamını alınca ateşten alıp ılınmaya bırakın.
3. Helvadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top şeklinde yuvarlayın. Servis tabağına dizip soğumaya bırakın. Üzerine leblebi tozu serpip servis yapın.