Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Hayvanlarda Et Haritaları,kısımları ve kullanma şekilleri

0 yorum

   İneklerden elde edilen etin hepsi aynı değildir. Etin gelndiği yere göre lezzeti ve doğal olarak fiyatı farklı olabilir.

    İneklerde et haritası olarak isimlendirebileceğimiz yukarıdaki şekilde ineklerin hangi bölgesinden hangi tip et elde edildiği veya diğer deyişle ineklerde et cinsleri görülmektedir. Bonfile, antrikot ve kontrfille ineğin sırt kısmından elde edilmektedir. İncik hayvanın bacaklarının başlangoç bölümlerinde bulunaktadır. 
    Pastırma yapımında da kullanılan trenç, nuar ve kontmuar cinsi etler ise hayvanın gerisinde yer almaktadır. Gerdan ve kol ineğin ön tarafından elde edilen et cinsleridir. Yumurta, döş ve pençeta ise ineğin karın bölgesinden temin edilmektedir. 



   İneklerde olduğu gibi koyunlarda da et haritası bulunur. Pirzola, kaburga ve but daha çok kıyma üretiminde kullanılmaktadır. Kol, gerdan, incik ve paça ise ızgaralık olarak değerlendirilmektedir. Karın kısmında yer alan ve boşluk adı verilen bölüm ise yemeklerde kullanılmaktadır.
Tavuklarda but, bacak, sırt, boyun, göğüs, kanat ve taşlık bölümleri bulunmaktadır.