Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

İstanbul Yöresel Yemekleri

0 yorum

İstanbul Pilavı







2 su bardağı pilavlık pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet tavuk but
1 su bardağu bezelye (hafif diri kıvamda haşlanmış)
1 tutam safran
1 çay kaşığı toz zencefil
50 gr. iç badem
50 gr. antepfıstığı
tuz

Tavuk etleri haşlanır; eti kemiklerinden ayrılarak didiklenir, suyu süzgeçten geçirilir.
Safran yarım çay bardağı sıcak suda 30 dakika kadar bekletilip süzülür. Süzülen safranlı suya tavuk suyu eklenip 3 su bardağına tamamlanır.
Pirinç tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletilir; iyice yıkanıp süzülür. Tereyağı ve sıvı yağ pilav tenceresine alınıp ısıtılır; bademler eklenip hafifçe kavrulur. Pirinç eklenip bademle birlikte 5 dakika kadar kavrulur. Tavuk eti, bezelye ve zencefil eklenip üzerine safranlı tavuk suyu dökülür. Tuzu ayarlanıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Kabuğu soyulmuş antepfıstığı eklenip demlenmeye bırakılır.



SultanAhmet Köftesi



1 kg yağsız kıyma
150 gr. böbrek yağı
2 baş soğan
2 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı süt tozu
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Kıyma ve böbrek yağı yoğurulacak ve kıyma makinesinde cekilecek. İki baş soğan rendelenecek iki çay kaşığı karbonat ve iki yemek kaşığı süt tozu 1 yumurta sarısı da kıymalı karısıma eklenerek iyice karıştırılarak yoğurulucak ve tekrar kıyma makinesinden geçirilecek. Bu karışım bir gün dinlendirilecek. Daha sonra isteğe bağlı olarak şekil verip ister ızgarada ister fırında pişirilecek.