Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Lupin (Acı Bakla)Çiçeği(Lupin Flowers)

0 yorum

Acı bakla (Lupinus) baklagiller (Fabaceae) familyasından 200 kadar türü içeren bitki cinsi.

3000 yıl önce bazı türlerinin tarımına başlanmıştır. Çiçekleri dik salkımlar şeklinde kümelenmiştir 30-120 cm'e kadar boylanabilir. Yabanıl türlerin çoğu Akdeniz çevresinde ve Kuzey Amerika'da yetişir. Bazı türleri süs yeşil gübre olarak tarlalara ya da süs bitkisi olarak bahçelere ekilir.

Tohumları ise genellikle hayvan yemi olarak kullanılır.
Türkiye hem kültürü yapılan türler ve onların yabani formlarıhem de sınırlı amaçlarla kültürü yapılan acı bakla türleri açısından zengindir ve doğal bitki örtüsünde türleri ile bu türlere ait alt türler oldukça yaygındır.
• Çok Yıllık
• Tohum ekimi kış sonundan yaz ortasına dek yapılır.
• Bol güneşli ve yarı gölge alanları tercih eder.
• Yaz başında çiçek açar.
• Yükseklik 50cm

Tohum ekim talimatları:
                 Tohumlar 1 gece önceden soğuk suda bekletildikten sonra ekim işlemi yapılır.
Ekim işleminden önce tohumları gece boyunca soğuk suda ıslatın. Kış sonundan yaz ortasına dek saksılara ve kutular içerisine 3mm derine kaliteli nem tutan torfa ekin.Torfun nemli fakat ıslak olmadığından emin olun ve genelde 18-21 gün alan çimlenme sonrasına kadar polietilen bir torba içerisinde 15-21 derece sıcaklık aralığında tutun.
Yetiştirme talimatları:
Taşınacak kadar büyüdüklerinde, 8cm’lik normal saksılara yerleştirin. Daha sonra nem tutma özelliğine sahip toprağa, güneş gören veya yarı gölge bir yere 60cm arayla dikin. İlkbahar mevsiminde dışarıya çiçek açacakları yere de ekilebilir ve 60cm arayla seyreltilebilirler.