Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Barbunya Çeşitleri

0 yorum
Gipsy

Dragone GipsyGIT
Oturak tipte erkenci barbunya çeşididir. Bitkiler orta güçte olup, baklalar kırmızı üzeri beyaz kırçıllıdır. Bakla uzunluğu ortalama 15-17 cm. uzunlukta ve kılçıksızdır. Baklalar üniform olarak olgunlaşır. Daneler kırmızı kırçıllı renklidir. Taze tüketim yanında sanayide de kullanılmaktadır.

Bakla Uzunluğu / En (cm) 15-17/1.3-1.4
Bitki Tipi Oturak
Dane Rengi Kırmızı Kırçıllı
Hastalık Dayanım BCMV I Gene
Kullanım Şekli Taze Tüketim


Dragone


Dragone GipsyGIT
Dragone, taze ve sanayi üretimine uygun olarak selekte edilmiş bir barbunya çeşididir. Bitki yapısı oldukça güçlü olup bitkinin genel görünüşü orta koyu yeşil renktedir. Bitki dik olarak gelişmektedir. Gelişme dönemi diğer çeşitlerle karşılaştırıldığında geççi kalmaktadır. Baklalar dolgun yüzeyli olup 18-20 cm. uzunluğunda, bakla çapı 1,3-1,4 cm, bakla rengi mor alacalı yeşil renklidir. Düz olarak gelişen baklada dolgun 10-11 adet böbrek şekilde dane bulunmaktadır. Daneler beyaz üzerine kırmızı kırçıllı parlak renklidir. Daneler olgunlaşmış halde bakla içersinde uzun süre rengini kaybetmeden kalabilmekte, tazeliğini kaybetmemektedir. Taze tüketimde özellikle uzun raf ömrü ile ön plana çıkmakta bunun yanında, konserve ve şoklamaya da oldukça uygundur.

Bakla Uzunluğu / En (cm) 18-20/1.3-1.4
Bitki Tipi Oturak
Dane Rengi Kırmızı Kırçıllı
Hastalık Dayanım BCMV I Gene
Kullanım Şekli Taze Tüketim