Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Bursa Yöresel Yemekleri

0 yorum

Bursa Kebabı


4 tane orta boy pide
4 tane kabuğu soyulmuş domates
6 tane sivri biber
50 gr. tereyağı
3 tane küçük doğranmış soğan
tuz
biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
160 gr. yoğurt
350 gr. köfte
8 parça kuzu pirzolası
4 parça bonfile

Doğranmış soğanları, doğranmış sivri biberleri, zeytinyağında kavurun. Küçük doğradığınız domatesleri de buraya katın ve sos elde etmek için hafif ateşte 2 dakika kadar pişirin. Tereyağında pideleri kızartın. Bonfileleri, pirzolaları, köfteleri tuzlayıp, biberleyin. Bunları mangalda ızgara yapın. Pideleri tabaklara dizin, üzerlerine de domates sosunu dökün. Sosun üzerine de yoğurt koyun. Pişirdiğiniz etleri de yoğurdun üzerine dizin.



Ciğer Kebabı

2 su bardağı pirinç
250 gr kuzu ciğeri
3 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
Tuz

Ciğeri yıkayın. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve haşlayın. Süzgece alıp soğuyuncaya kadar bekletin. Soğuduktan sonra küçük küçük doğrayın.
Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye alıp ciğer, tuz ve 4 su bardağı sıcak su ilave edin. Pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp 6-7 dakika kadar demlenmeye bırakın.
Tereyağını küçük bir tavada kızdırıp pilavın üzerine gezdirin. Pirinçleri fazla ezmeden tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.



İnegöl Köfte



500 gr. dana kıyması
1 adet orta boy kuru soğan
2 dilim bayat ekmek içi
tuz, karabiber

Kıyma, ıslatılıp sıkılmış ekemek, rendelenmiş soğan ve karabiber iyice yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır, ıslak avuçla sıkılarak çiğ köfte şekli verilir. Hazırlanan köfteler az yağlanmış tepsiye 1 santim aralıkla dizilir. Fırına verilir.





Hünkar beğendi

Malzemeler (6 kişilik) :
600 gr. kuşbaşı kuzu eti
3 adet olgun büyük domates
2 orta boy soğan
6 çorba kaşığı sıvı yağ (sızma zeytinyağı)
4 su bardağı su
8 adet orta boy patlıcan
2 adet çarliston biber
3 çorba kaşığı silme un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 dal dereotu ve maydanoz (süslemek için)

Yapılışı :
Soğanları ince yemeklik olarak doğrayın ve 3 çorba kaşığı sıvı yağ ile pembeleştirin, çarliston biberlerini ince doğrayın bunları da ilave edin ve bir iki dakika çevirin, etleri ilave edin ve 5 dakika süreyle kavurduktan sonra kabuğu soyulmuş domatesleri de küp şeklinde doğrayıp, tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ile ilave edin. Dört su bardağı kaynar suyu da ekleyin ve bir taşım kaynadıktan sonra altına iyice kısıp 45 dakika süreyle pişirin (altını yakmadan suyunu çekesiye kadar). Patlıcanları fırında ya da ocakta köz yapın. Yumuşacık piştikten sonra kabuklarını soyun ve robottan geçirin. 3 çorba kaşığı sıvı yağı tavaya koyun, unu ilave edin ve hafifçe pembeleştirin, sonra sütü ve patlıcanı ilave edin ve tahta bir kaşıkla pütür pütür olmaması için hızlıca karıştırın, ağzını kapatıp çok kısık ateşte 10 dakika süreyle pişirin. İnerken kaşar peynirini de ekleyin ve karıştırın. Servis tabağının ortasına patlıcanları alın ve kenarına etleri yerleştirin. Patlıcanların üzerini ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süsleyin ve sıcakken servis yapın.