Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Bitkiler Hangi Ortamlarda Hızlı Büyür ? (Deneyler)

0 yorum


Hidrojen sülfür  bitki büyümesine etkisi

Ancak düşük dozlarda, hidrojen sülfür  bitki büyümesini artırdığı görülmüştür.Frederick Dooley çok düşük seviyelerde, bitki sağlığını geliştirmek için yapılan deneyde bazı çok ilginç şeyler buldu( University of Washington -araştırma biyolojide  UW doktora öğrencisi )
Dooley bitkiler üzerinde hidrojen sülfür toksik etkilerini incelemeye başladı ama yanlışlıkla toksinin sadece onda biri miktarını kullandı,sonuçlarını ve o deneyi tekrarladı . Tekrar ve tekrar ve  hala ikna olasmadı, yine tekrarladı. Hidrojen sülfür  bitki büyümesini artırdığı gördü.


(üst) ile bir fasulye Hidrojen sülfür işlenmiş-  (altta) işlenmemiş hali




Kur'an dinletilen bitki 3 kat fazla büyüdü

     Antalya Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci Levent Akbaba, hazırladığı 'Canların Gıdası Kur'an-ı Kerim Projesi' ile gürültü kirliliğinin canlılar üzerinde bıraktığı olumsuz etkiyi araştırdı.


     4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'na proje sunan Levent Akbaba ile proje koordinatörleri Feriha Taycı ve Nurhan İlhan ile birlikte projeyi tanıttı. Akbaba, proje kapsamında ses geçirmeyen yalıtımlı üç kaba üçer adet fasulye tohumu ektiğini söyledi. Birinci kapta bulunan fasulyelere bir hafta süresince dünyaca ünlü hafızlar Mustafa İsmail, Abdüssamed ve kendi sesinden Kur'an-ı Kerim okuduğunu, ikinci kaba kulakları rahatsız eden müzik sesi ve üçüncü kaptaki fasülyeye hiçbir ses vermediğini belirten Akbaba, bir hafta sonra Kur'an-ı Kerim dinletilen fasülyenin boyunun 33 santime, sessiz ortamda büyüyen fasülyenin 11 santime ve kulağa rahatsızlık veren ve içinde karamsar sözler bulunan şarkılar dinletilen fasülyede ise çimlenme özlemlenmediğini kaydetti.
   Projenin gayesinin kulak tırmalayıcı seslerin canlıların üzerindeki negatif tesirini göstermek olduğunu belirten Akbaba, güzel ses ve Kur'an ayetlerinin bitkiler üzerinde pozitif etkisi olduğunu laboratuvar ortamında ispatladıklarını söyledi. Akbaba, "Şiddet içerikli her kötü söz sadece insanı değil, doğadaki bütün canlıları etkiliyor. Küstürüyor. Sürekli şiddet içerikli söz ve içinde karamsarlığı barındıran şarkıların dilettiğimiz kapta fasülye çimlenmedi. Bu nedenle atalarımız 'Gönül bir sırça saraydır kırılırsa yapılmaz' sözünü boşuna söylememiş. Kötü, karamsarlık ve gürültü kirliliği yapan sözler bitkileri bile bu kadar olumsuz etkilerken insan ruhunu ne hale getirir iyi düşünelim. Güzel göz ruhun en güzel ilacı." diye konuştu.





Co2 (karbondioksit) bitkileri hızlı  büyüten sihirli gaz


   Bitkinin  havadan gübresidir.Bitkilerde daha hızlı büyümeyi izleyebilirsiniz.Karbondioksit verilerek yukarda ki değerlerde bitki gelişimi izlenmiş karbondioksidin belirtilen değerlerde verilmesiyle büyüme en üst düzeye çıkmıştır.

    CO2  (yüksek) 450ppm odaları ve 1270 ppm (çok yüksek) CO2 konsantrasyonları 42 günde fidan büyümüştür.
    Bu CO2 deneyinin önemli sonuçlarından bir tanesi, 2.bitkide su kullanımı verimliliğinin  artışı ,bitki için çok kuru alanlarda büyüme ve üreme gösterdiği kanıtlandı.  Çöllerde zemin   rüzgar ve su kaynaklı toprak erozyonu olumsuz etkilerini  azaltığı, bu nedenle uygun   toprak altındaki  hayvan yaşamı destekleyici olmaya ve çölleşmeyi tersine çevrilmesi , daha önce verimsiz arazilerin topraklarını yeşillendirmesi sağlanabilir.


 Solucan Yardımıyla Bitkilerin Hızlı büyümesi


    Solucanların yaptığı   toprağı kırmaya yardımcı olmak ve  toprağın  derinliklerine besin , su zenginleştirici erişim sağlayan, minik tünellerden sızdırılmasını sağlamaktır.

   Solucan zaten bitkileri toprağın üst yüzeyini çalkalaması ile büyüyecek, ancak bu çalışma dolayısıyla da büyüme iyileştirilmesi, her zamankinden daha derin köklere seyahata izin verilen besin ,  bitkiler için bir yarar sağlar.

   Eğer bahçe için solucan çekmek istiyorsanız, toprağa azot bakımından zengin gübre ve organik atıkları ekleyin solucanlar bunu  sevecektir.

   Bahçenizin etrafındaki organik atıklar solucana bayram yapar . Ilkbahar aylarında çoğunlukla olgun solucanlar görürsünüz, ama hava sıcaklığı arttıkça kurtların yumurtaları  ölecektir. Hava yine soğudukça genç solucanlar yumurtadan ve yağışlı havalarda özellikle aktif olmaya başlar.





Kaynaklar:
http://joannenova.com.au/2010/04/co2-is-the-magic-gas-that-makes-plant-grow/
http://news.gardentoolbox.co.uk/articles/study-finds-that-scared-earthworms-help-plants-grow-faster
http://www.washington.edu/