Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Tekirdağ Yöresel Yemekleri

0 yorum

Tekirdağ Köftesi


MALZEMELER
Yarım kilo köftelik kıyma,
1 yumurta,
2-3 dilim kuru ekmek,
1 baş orta boy kuru soğan,
Tuz,
Karabiber,
Kimyon,
Nane.

HAZIRLANIŞI
Kıymaya rendelenmiş kuru soğanı ve rendelenmiş emekleri ilave edelim. Yumurtayı da ilave ederek hamur gibi yoğuralım. Üzerine baharatları ve tuzu ekleyerek harç elimizi bırakana dek yoğuralım. Yuvarlak köfteler yapalım ve yağlı tavada kızartalım.


Unlu Peynir Helvası

1 paket tereyağı (125 gr)
Yarım kg tuzsuz köy peyniri
1 tutam safran
1 su bardağı un
2 su bardağı şeker

Tencereye ezilmiş peynir, safran ve tereyağı konur. Orta ateşte sürekli karıştırarak tamamen eriyene kadar karıştırılır. Üzerine elenmiş un eklenir, kısa süre daha kavrulur. En son toz katılır. Şeker eriyene kadar pişirilir. Ilık ya da soğuk olarak tüketilir.


Hayrabolu Tatlısı


Malzemesi:
1 kg tuzsuz peynir
8 yumurta
250 gr un
250 gr irmik
2 çay kaşığı karbonat.

Yapılışı:
Peynir kıyma makinesinde makine yoksa elle yumuşatılır.içine 8 yumurtanın 2 sinin akı ayrılarak hepsi kırılır.Unla irmik beraberce, Karbonatla birlikte yoğrulur.Karışım kulak memesi yumuşaklığında olunca, hazırlanan altı yağlanmış tepside orta ısıda 45 dakika pişirilir.Piştikten sonra 1250 gr su, 1 kg toz şekerle yapılan şerbet kaynamaya başladığı zaman tatlılar kepçe ile içersine atılır.
20-25 dakika bastırmak sureti ile kaynatılan tatlılar tabağa konarak servis yapılır.