Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Domatesi dalında olgunlaşmasını hızlandırın nasılmı?(How to Accelerate the Tomato Ripening?)

0 yorum


Yeşil domates bitkileri hızlı olgunlaştırmak için iki yöntem var. En basit yöntem, domatesi delmek için bir kürdan kullanın , sapa yakın kürdan ile domatesi delmek (Delme derin değil) Olgunlaşma domates renk ve tat normal olgunlaşmaya yakın olur hatta tadı biraz daha iyi.



Domates olgunlaşma başka cerrahi yöntem - domates gövde üzerinde bir yarık yapmak Domates çok keskin bir bıçak ya da neşter bıçağa ihtiyaç var 7-10 santimetre uzunluğunda ve b 4-5 mm'lik gövdeye girişyapılır. Tamamen gövdey kesmemek için dikkatli olmak gerekir. Bu kesme işlemi aşağıya doğru akımı azalır - onlar böylece hasat için hızlı olgunlaşır, kökler ,meyvede ve yaprakta  fotosentez için birikmiş stok,  tamamen kullanılır. Domates olgunlaşma  bu yöntemi  başka bir yararı vardır - meyve tatlı olur ve daha fazla sert yapılıdır buda nakliyede istenilen bir durumdur. Eğer domates olgunlaşmasını hızlandırmak istiyorsanız, yukarıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.



Kaynak:
http://www.tomatocages.org/technology/how-to-accelerate-the-tomato-ripening.html