Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Ballıca Otu (Alyssum )

0 yorum



    Çabuk yayılan,  tohumdan kısa sürede ekili olduğu yeri ve saksıyı dolduran ve kar yağmış gibi beyaz çiçeklerle dolduran yoğun bal kokulu alyssum çeşididir. Bitkinin üstünü mine şeklinde kaplayan çiçekleri kokuludur. En yoğun ve güzel kokuyu beyaz çeşidi verir. Bal ve vanilya kokusu uzaktan dahi hissedilebilmektedir. Özellikle öğle vaktinden sonra kokusunu havaya yayan bitkinin bazı çeşitleri çok yıllıktır. Ilıman bölgelerde tüm alyssum türleri çok yıllık şeklinde bulundukları yerleri saksıları boşaltmadan varlıklarını sürdürürler. Bitki durmadan çiçeklenir ve aynı hızda tohum oluşturur.  -5 dereceye kadar dayanır.Bal kokulu yayılarak gelişen ve sarkan ekildikten sadece 30 gün sonra çiçeklenir yılın büyük bir kısmında çiçekli.

  Alyssum ülkemizde bilinen adıyla ballıca, kokulu süs bitkilerinden biridir. Ilıman bölgelerde yılın büyük çoğunluğunda çiçeklerle bezeli bitki, kalıcıdır. Kokusu ona adını veren bal gibidir. Yoğun aromalı koku bitkinin dikili olduğu tarh ve saksılardan bahçeye yayılır.

  Alyssum lar kolaylıkla saksılarda, teras ve balkonlarda yetiştirilebilir. Bitki yerinden oynatılmaz ise o kadar güzel gelişir ki, dikili olduğu saksı ya da çiçek tarhlarının kenarlarından 40 cm e yakın sarkma yapabilir. Özellikle bahar, yaz başı ve sonbaharda başlayıp kış ayları boyunca bitkinin üstü tamamen çiçeklerle kaplanır.


Derleyen Yayınlanan Adres:By EyyupK