Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Hakkari Yöresel Yemekleri

0 yorum
Yüksekova Kebabı

 Malzeme
 kıyma
 kuyruk yagı
 maydanoz
 tuz
 bıber

 Yapılışı:
 Sinirsiz 500 gram etımızı satırla dograyıp kıyma halıne getırıyoruz ve icine 100 gram satırla dogranmış kuyruk yagını vurup maydanosla zırh cekıldıkten sonra tuz pul bıberı katılıp iyice yogrulduktan sonra sışlere saplarız bu kebabı tavadada yapabılırız kozde ya da tavada pıştıkten sonra servıse sunulur.

Parmak Kebap (Hakkari)


Malzeme 
1/2 patlıcan 
1/2 kg yeşil biber 
1/2 kuşbaşı et 
pul biber 
karabiber 
salça 
tuz 
kızartmak için sıvı yağ 

Yapılışı: 
Biberler ve patlıcanlar parmak şeklinde kesilip yağda hafif kızartılır. Kağıt havlu üzerine bırakılıp fazla yağın çekilmesi beklenir. Diğer taraftan kuşbaşı etimizi kendi suyunda iyice haşlarız.iyice pişen etimizin içine arzuya göre pul ve kara bibertuz bir miktar da yağla iyice kızartırız. Bütün malzemelerimizi fırın tepsimizde harmanlarız. Yarım su bardağı sıcak suyun içinde yarım yemek kaşığı domates salçası eritilip yemeğimizin üzerine dökeriz. Daha sonra üzeri kızarana dek fırında pişiririz.